Mainos

Lääkäriliitto tyrmää Raskin ehdotuksen

Lääkäriliitto tyrmää opetusministeri Maija Raskin (sd.) ehdotuksen sairaanhoitajien kouluttamisesta neljässä vuodessa lääkäreiksi.

Liitto muistuttaa, että tällainen pikakoulutus ei ole mahdollista senkään vuoksi, että EU-direktiivin mukaan lääkärikoulutuksen vähimmäiskesto on kuusi vuotta.

Sairaanhoitajia on opiskellut lääkäriksi normaalin valintamenettelyn jälkeen, mutta vain hyvin pieni osa heidän opinnoistaan on voitu hyväksyä korvaamaan lääkäriopintoja.

Lääkäriliitto ei usko, että lääkäreiden kuuden vuoden opinto-ohjelmasta voitaisiin jättää pois kahden vuoden opinnot ja samalla säilyttää lääkärien pätevyysvaatimukset.

Sen sijaan lääkärit katsovat, että lääketieteellisten aineiden osuutta sairaanhoitajakoulutuksessa olisi lisättävä. He ovat myös valmiita uudistamaan työnjakoa siirtämällä joitakin lääkärien tehtäviä muille terveydenhuollon ammattilaisille. Tällaisia tehtäviä voisi olla mm. eräiltä osin pitkäaikaissairauksien seuranta.

Lääkäriliiton mielestä olisi myös ennakkoluulottomasti karsittava lääkärintodistuksia, joita yhteiskunta vaatii nykyään mitä erilaisimpiin tarkoituksiin. Ratkaisu tähän ei kuitenkaan ole todistusten siirtäminen muiden ammattiryhmien tehtäväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.