Mainos

Lääkärilakon ratkaisua odotetaan vasta viikonloppuna

Ensi maanantaina uhkaavan lääkärilakon ratkaisevat neuvottelut käydään loppuviikosta. Osapuolet tapaavat useasti tällä viikolla, mutta ratkaisuja ei odoteta ennen viikonloppua.

Tänään akavalaisen Lääkäriliiton ja kuntatyönantajan edustajat poistuivat sovittelijan toimistosta noin kahden tunnin neuvottelujen jälkeen. Asian puimista jatketaan neuvottelijoiden välisessä työryhmässä. Lääkäriliiton valtuuskunnan on määrä kokoontua lauantaina. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan tarkoitus on se, että valtuuskunta saisi jonkin ratkaisun käsiteltäväkseen. Saloniuksen mukaan neuvottelukunnat kokoontuvat sitä ennen todennäköisesti perjantai-iltana sovittelijan toimistossa.

Lääkärilakko alkaa ensi viikon maanantaina, mikäli ratkaisuun kuntien sairaala- ja terveyskeskuslääkäreiden sopimuskiistassa ei päästä. Mahdolliseen työtaisteluun ei odoteta enää lykkäystä. Saloniuksella olisi vielä mahdollisuus pyytää työministeriötä viivyttämään lakon alkamista viikolla. Lakon alkamisajankohta siirtyi kahdella viikolla työnantajan vietyä asian virkariitalautakunnan käsittelyyn. Osapuolet odottavat tällä viikolla myös työtuomioistuimen päätöstä lakon laillisuudesta. Kunnallinen työmarkkinalaitos (KT) katsoo lakon olevan laiton, koska työtaistelu kohdistuisi sopimuksen ulkopuolisiin asioihin ja se toteutettaisiin osittaisena tai osa-aikalakkona. KT huomauttaa, että kunnallisen virkaehtosopimuslain mukaan työnteon keskeyttäminen vain koko lakon ajaksi on sallittua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.