Mainos

Lääkäri lähetti lääketieteellisen kysymyksensä väärään numeroon – sai takaisin oikean vastauksen

Väärään numeroon tekstaaminen ja sairauksien googlettaminen ovat molemmat useimmiten huonoja ideoita. Joskus ne voivat kuitenkin poikia onnistumisen tunteita.

Kaikki joskus nuhakuumeen hoito-ohjeita hakukoneilta etsineet lienevät todenneet, ettei toiminta kannata – ellei sitten halua kuolemaa enteilevää diagnoosia. Oikea tapa on kysyä apua vaivaansa lääketieteellisen koulutuksen saaneelta henkilöltä. Näin toimi myös lääkäri, joka ei keksinyt hoitokeinoa potilaansa ongelmaan.

Imgur-kuvapalvelussa julkaistujen viestien mukaan lääkäri nimeltä Matt luuli ottavansa yhteyttä kollegaansa kysyessään apua potilaan akuutin mesenteriaali-iskemian – joka arkikielessä kääntyy valtimotukokseksi – sekä muiden oireiden hoitamiseen. Valitettavasti viesti ei saavuttanut varsinaista kohdettaan vaan päätyi Hannahille, joka ei ollut saanut päivääkään lääketieteellistä koulutusta. Ystävällinen ja avulias nainen päättikin tehdä juuri sen, mitä ei saisi: hän googlasi oireet.

Hakukonelääkäri osui oikeaan

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Hannah teki tiukkaa tutkimusta ja sai aikaiseksi vastauksen, jonka lähetti lääkärille kannustusten kera. Amatöörilääkäri kehotti ammattilaista pistämään verkkoputken potilaan vasempaan rannevaltimoon – ja osui kohdilleen. Lääkäri nimittäin vastasi naiselle, että hän päätyi kollegoineen kolmen tunnin pohtimisen jälkeen naisen ehdottamaan ratkaisuun. Lekuri lisäsi, että tuntemattomalla naisella tähän meni kolme minuuttia. Huumorintajuinen Hannah kyselikin välittömästi, ollaanko sairaalassa palkkaamassa väkeä.

Vaikka lääkäreiden kesti selvittää tapaus naista kauemmin, lienee helpottava tietää, etteivät ammattilaiset luota täysin Googleen tai tuntemattomien ihmisten hoito-ohjeistuksiin. Useimmissa tapauksissa asiantuntija tietää asian paremmin.

Tapauksen todennperäisyydestä ei voi olla varma, mutta hulvattomat kuvakaappaukset keskustelusta ovat keränneet Imgurissa yli 170 000 katselukertaa.


Lähde: The Sun, VT 

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.