Lääkäri käski tuoretta äitiä laihduttamaan – oireiden syy olikin paljon akuutimpi

Syöpä ja ravinto 5:18
Voiko syömällä väärin sairastua syöpään? Videolla keskustellaan syövän ja ravinnon yhteydestä.

Omaan aavistukseen luottaminen ja toisen lääkärin mielipiteen hankkiminen saattavat pelastaa yhdysvaltalaisnaisen hengen.

Kaksi kuukautta sen jälkeen, kun 38-vuotias Jen Curran oli saanut ensimmäisen lapsensa, naisen silloinen lääkäri huomasi jotain outoa. Tuoreen äidin virtsan proteiinipitoisuus oli korkealla.

Jo raskauden aikana lääkärit olivat havainneet suuria määriä proteiinia Jenin virtsassa. Naisella todettiin raskausmyrkytys ja hänet määrättiin vuodelepoon.

Vauvan syntymän jälkeen lääkäri uskoi, että Jenin virtsan proteiinipitoisuus johtui ylipainosta. Jen väittää lääkärinsä käskeneen häntä laihduttamaan, jotta tila paranisi. Jen yritti väittää vastaan, mutta lääkäri ei tuntunut kuuntelevan potilaansa huolia.

– Se oli kuin isku vasten kasvoja, Jen muistelee Good Morning American haastattelussa.

Jen päätti hankkia toisen lääkärin mielipiteen. Ja se mielipide oli, että tuoreella äidillä oli myelooma, luuytimen syöpä.

Jen jakoi ”hullun” tarinansa Twitterissä. Twiittisarjan ensimmäinen osa on kerännyt yli 57 000 tykkäystä. Jen haluaa kannustaa tarinallaan ihmisiä puolustamaan itseään terveytensä nimissä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Näin pidät puolesi lääkärin vastaanotolla

Tapauksesta uutisoinut Health-sivusto kertoo, että lääkärien huomio keskittyy helposti ylipainoon, jolloin oireiden todellinen syy saattaa jäädä selvittämättä.

Jotta lääkäri ottaisi huolestuttavat oireet todesta, kannattaa potilaan listata oireensa selkeästi ja ytimekkäästi paperille, jonka ottaa mukaan lääkärin vastaanotolle.

Jos keskustelu silti ajautuu kohti painoa, puhe kannattaa ohjata takaisin kohti oireita. Lääkäriltä voi pyytää neuvoja, jotka eivät liity laihduttamiseen tai jopa kysyä, miten hän hoitaisi hoikkaa potilasta, jolla olisi samoja oireita.

Lääkärikäynnille voi ottaa myös mukaan läheisen, joka auttaa pysymään keskittyneenä, tyynenä ja avoimena.

Mikäli mikään ei tunnut auttavan, voi lääkärille mainita hankkivansa toisen mielipiteen ja pyytää suosituksia muista lääkäreistä.

Jenin taistelu jatkuu

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jen Curranin tapauksessa toisen mielipiteen hankkiminen saattaa pelastaa hänen elämänsä. Vasta alle nelikymppinen pienen lapsen äiti käy nyt syöpähoidoissa sen sijaan, että laihduttaisi.

Jen taisteli saadakseen oikean diagnoosin ja aikoo taistella voidakseen olla äiti esikoiselleen.

Lue myös:

    Uusimmat