Mainos

Laajan paritusjutun puinti alkoi vihdoin – käsittelyä siirretty vuosia

Oulusta 2000-luvun alussa johdettu paritusrinki ulottui syyttäjän mukaan 15 paikkakunnalle eri puolella Suomea. Syyttäjä vaatii pääepäiltynä olevalle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lisäksi häneltä vaaditaan rikoshyödyistä yli 1,2 miljoonan euron korvauksia valtiolle.

Jutun pääkäsittely alkoi Oulun käräjäoikeudessa tänään vuosien odottelun jälkeen. Juttua on jouduttu siirtämään eri syistä lukuisia kertoja. Näin oli vähällä käydä myös tällä kertaa, sillä yksi avunannosta paritukseen syytetty ei ilmaantunut paikalle. Oikeus kuitenkin päätti, että hänen osuuttaan käsitellään myöhemmin.

Miehen puolustus kiisti paritussyytteen. Sen mukaan mies on ollut korkeintaan avunantajana ja että siinäkin hänen roolinsa on ollut vähäinen. Miehen väitetään olleen osin pakosta ja uhkailtuna mukana toiminnassa, johon on liittynyt seksin myymistä.

Myös kotikäyntejä

Syyttäjän mukaan mies oli paritusringin pääpyörittäjä. Hän sanoo, että mies hankki aktiivisesti vuokra-asuntoja maksullista seksiä varten. Oulun lisäksi asuntoja on vuokrattu prostituoitujen käyttöön muun muassa Kokkolasta, Kuopiosta, Jyväskylästä ja Heinolasta.

– Asuntoja on ollut ainakin 36. Asunnot vuokrattiin vääriä henkilötietoja käyttäen, syyttäjä kertoi.

Huoneistojen lisäksi miehen väitetään järjestäneen kotikäyntejä. Tällöin asiakas on soittanut tiettyyn puhelinnumeroon ja pyytänyt seksipalveluja antavan naisen luokseen.

Syyttäjä katsoo, että prostituoituja välitettiin asiakkaille puhelimitse tätä varten vuokratuista huoneistoista, niin sanotuista operaattorikeskuksista. Asiakkaat hankittiin pääasiassa lehti-ilmoituksilla.

Prostituoidut olivat virolaisia, latvialaisia ja venäläisiä naisia, jotka syyttäjä sanoo miehen tuoneen mukanaan Suomeen.

Nykyään Etelä-Suomessa asuva mies on tuomittu parituksesta kahdesti aiemmin Suomessa ja Latviassa.

Naiselle syyte avunannosta

Jutussa on vastaajana myös yksi nainen. Syyttäjän mukaan nainen toimi avunantajana parituksessa, kun hän muun muassa vuokrasi asuntoja, kuljetti seksipalveluja tarjoavia naisia kotikäynneille sekä toimi puhelinvastaajana operaattorikeskuksessa. Hän myönsi syytteen.

Jutun käsittely jatkuu Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.