Mainos

Laaja selvitys naisten seksuaalisuudesta valmistui

Enemmistö naisista on sitä mieltä, että seksi on tärkeä tai hyvin tärkeä osa elämää. Seksi koetaan merkittäväksi osaksi pariskuntien keskinäistä tasapainoa ja hyvinvointia sekä osoitukseksi omasta viehätysvoimasta.

Naiset kautta maailman kaipaavat sukupuolielämäänsä ennen kaikkea lisää kommunikointia ja spontaanisuutta. Tähän tulokseen on päätynyt tuore kansainvälinen tutkimus, joka selvitti naisten seksuaalisuuden saloja.

Naisten suhtautumista seksiin ja parisuhteisiin sekä parisuhde-elämän ongelmiin punnittiin Bayer HealthCaren teettämässä tutkimuksessa.

Nyt saatujen tulosten mukaan 90 prosenttia maailman naisista katsoo, että puolisoiden välinen keskustelu seksuaalielämästä on tärkeä osa itse sukupuolisuhdetta. 85 prosenttia pitää sukupuolielämän spontaanisuutta tärkeänä tai olennaisena, jos seksuaalielämän laatua halutaan parantaa.

Liki neljä viidesosaa naisista on sitä mieltä, että seksi on tärkeä tai hyvin tärkeä osa elämää.

Raportti selvensi myös syitä siihen, miksi seksi on naisille tärkeää. Tuloksista käy ilmi, ettei seksi ole naisille ainoastaan merkittävä osa pariskuntien keskinäistä tasapainoa ja hyvinvointia, vaan myös myös osoitus omasta viehätysvoimasta.

Naiset kertoivat lisäksi kokevansa, että fyysisen mielihyvän lisäksi seksi antaa itsevarmuutta, parantaa ja vahvistaa suhdetta sekä vaikuttaa positiivisesti omaan terveyteen.

Lähes neljä viidesosaa naisista arvioi, että miehen erektiohäiriöllä voi olla erittäin kielteinen vaikutus parisuhteeseen. Erektiohäiriö näyttäisi esimerkiksi vähentävän parin keskinäistä kommunikointia.

Sex and the modern woman -tutkimukseen osallistui 14 000 naista eri maista.

Vuosi sitten julkistettiin vastaava raportti miesten seksuaalisuudesta. Tuon raportin mukaan seksi on iästä riippumatta tärkeää miehille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.