Mainos

Historiallisen laaja kysely: Lisää ohjattuja harrastuksia – 120 000 koululaista kertoi, mitä he haluavat

Peruskoululaisilla on paljon ja monialaista kiinnostusta taiteen ja liikunnan harrastamiseen, selviää tuoreesta kyselystä, johon vastasi 120 000 koululaista. Enemmistö koululaisista toivoi lisää harrastetunteja ja mahdollisuuksia käyttää koulun tiloja ja välineitä omatoimiseen harrastamiseen.

Tähän mennessä laajin valtakunnallinen kartoitus oppilaiden harrastamisesta on osa hallitusohjelman kärkihanketta.

Taiteen ja kulttuurin aloista kiinnostavimpia olivat tanssi (parkour, street-, showdance), musiikki (soittaminen, musiikkitekniikka, kuorolaulu) sekä valokuvaus. Liikuntalajeista koululaisia kiinnostivat eniten jää- ja lumilajit, uinti sekä palloilulajit.

Yli puolet oppilaista toivoi lisää ohjattuja harrastetunteja koulupäivän jälkeen (58 prosenttia) ja oppituntien väliin (51 prosenttia). Oppilaista 63 prosenttia haluaisi käyttää koulujen tiloja ja välineitä kavereiden kanssa harrastamiseen myös ilman ohjaajaa.

Kyselyssä kysyttiin myös, mitä koululaiset harrastavat tai ovat harrastaneet kouluvuosien aikana. Suosituimpia harrastuksia koulussa tai koulun ulkopuolella ovat soittaminen, kuvataide, tanssi ja kädentaidot. Liikunnan puolella harrastetaan eniten palloilulajeja, jää- ja lumilajeja sekä uintia.

Kyselyyn vastasi 59 400 tyttöä ja 58 700 poikaa. Alakoululaisia mukana oli 71 300 ja yläkoululaisia 46 800. Vastanneita oli yhteensä 118 160 koululaista 230 kunnasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.