Mainos

LA:n kohuttu poliisioikeudenkäynti tulokseton

Amerikkalainen tuomioistuin totesi myöhään eilen paikallista aikaa pahoinpitelystä syytetyn poliisin oikeudenkäynnin päättyneen tuloksettomasti valamiehistön erimielisyyksien takia. Oikeudenkäynnissä esitetyllä videonauhalla valkoihoinen poliisi, Jeremy Morse lyö 16-vuotiaan tummaihoisen Donovan Jacksonin voimalla poliisiauton konepeltiin ja lyö käsiraudoitettua nuorta nyrkillä kasvoihin.

Kahdentoista hengen valamiehistöstä seitsemän piti Morsea syyllisenä ja viisi oli hänen vapauttamisensa kannalla. Valamiehistön oli kolmen päivän keskustelujen jälkeen myönnettävä, ettei yksimielisyyttä saada aikaan. Valamiehistöstä yksi oli tummaihoinen ja 11 latinoamerikkalaisia.

Toinen poliisimies, Bijan Darvish todettiin syyttömäksi. Darvishta syytettiin väärän raportin laatimisesta tapahtuman jälkeen.

Jackson pidätettiin vuosi sitten pääosin mustien asuttaman Inglewoodin alueen huoltoasemalla, kun poliisin huomion herätti auton vanhentunut rekisterikilpi. Donovan Jackson on lievästi kehitysvammainen eikä ilmeisesti kyennyt ymmärtämään poliisin käskyjä.

Ihmisoikeusaktivistit tuomitsivat oikeuden päätöksen jyrkästi.

-Meillä on tapahtuma videonauhalla, mutta silti emme saa oikeutta. Ei oikeutta Amerikassa, aktivisti Molly Bell valitti oikeussalin ulkopuolella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.