"Kyyhkysten Lewis Hamilton" myytiin ennätyshintaan: Eläkeikää lähentelevä Armando-kyyhky vaihtoi omistajaa 1,2 miljoonalla eurolla

0:47
Kyyhkynen myytiin huippuhintaan

Belgiassa kasvanut palkintokyyhky on myyty kiinalaisille ostajille, eikä aivan pieneen hintaan. Linnusta pulitettiin ennätykselliset 1,2 miljoonaa euroa.

Armando-kyyhkyn kasvattaja Joël Verschoot kertoo, että lintu on syntynyt voittajaksi. Silti tällaisista myyntirahoista ei belgialaismies olisi koskaan voinut unelmoidakaan.

– Kaksi kiinalaisostajaa kertoi minulle jo etukäteen, että he ehdottomasti haluavat Armandon. Myyntihinta tuli minulle silti yllätyksenä. Tämä kruunaa kaikki ne vuodet, joina olen kilpaillut ja kasvattanut kyyhkyjä. Tämä on se kirsikka kakun päällä, Verschoot kuvailee Guardianille

Edellisestäkin linnusta maksettiin kuusinumeroinen summa

Lintu oli myytävänä verkossa tapahtuvassa huutokaupassa kahden viikon ajan.

Sunnuntaina sulkeutunut huutomahdollisuus ponkautti linnun hinnan ennätyksellisiin mittoihin: edellinen hintaennätys on saman kasvattajan nimissä, tällöin Nadine-kyyhkystä maksettiin 400 000 euroa. 

Armando siis kolminkertaisti potin tuomalla omistajalleen huimat 1,2 miljoonaa euroa.

Kasvattaja muistaa jokaisen lintunsa nimeltä

Verschoot kertoo viettävänsä päivittäin 12 tuntia kasvattikyyhkyjensä kanssa. Noin 500 kyyhkyn parvestaan hän väittää tuntevansa jokaisen linnun nimeltä.

– Olen tienannut kahden viikon aikana enemmän kuin 40 vuoden aikana teurastamossa työskennellessäni, Verschoot kuvailee kyyhkyharrastuksen tuomia etuja.

Palkintolintunsa Armandon hän on kasvattanut aivan munasta saakka. Viiden vuoden ikäinen lintu lähentelee kasvattajansa mukaan jo eläkeikää, mutta kyyhkykilpailuissa vuodet eivät vielä näy, sillä Armando päihittää mennen tullen nuoremmat ja kokemattomammat kilpakumppaninsa.

Lintua onkin kuvailtu "kyyhkyjen Lewis Hamiltoniksi".

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja