Siipipuoli valkopäämerikotka varastettiin villieläinten turvakodista – löytäjälle tarjotaan yli 11 000 euron palkkiota

Yksisiipinen valkopäämerikotka varastettiin lähes viikko sitten villieläinten turvakodista – löytäjälle tarjotaan yli 11 000 euron palkkiota 1:45
Kotkavarkaus tallentui valvontakameralle.

Viranomaiset ovat luvanneet huikean, yli 11 000 euron löytöpalkkion Sammy-kotkan löytämiseen johtavan vihjeen kertojalle. Villieläintarhan hoitajat vaativat voroa palauttamaan linnun. Video paljastaa, miten mies kuljettaa kotkan pois yön pimeyden turvin.

Sammy-nimellä tunnettu lentokyvytön valkopäämerikotka on asunut Quoguen villieläinkodissa New Yorkin osavaltiossa yli 30 vuotta, minkä vuoksi se on eläinpuiston rakkaimpia eläimiä. 35-vuotiaan linnun toinen siipi on amputoitu siihen aikoinaan osuneen luodin vuoksi. 

Kotka varastettiin lähes viikko sitten, yöllä 16. heinäkuuta kahden ja neljän välillä. Päästäkseen Sammyn luo pitkäkyntisen on täytynyt raivata tiensä kahden verkkoaidan läpi. 

CNN:n julkaisemalla videolla näkyy, miten lippalakkipäinen mies kantaa säkkiin survottua lintua pois eläinpuiston alueelta yön pimeyden turvin. 

– Se stressaantuu, eikä selviä ilman huolenpitoamme. Haluamme sen takaisin vahingoittumattomana. Se on liittovaltion suojelema lintu, eikä selviydy luonnossa amputoidun siipensä vuoksi, villieläinpuistosta kerrotaan. 

Hoitajat kuvailevat Sammyn rakastavan tuoretta kalaa ja kylpyjä. 


Tähän asti kerrotut vihjeet ovat johdattaneet poliisin tutkinnan jo useiden osavaltioiden alueelle, mutta toistaiseksi Sammyn olinpaikka on yhä mysteeri. 

Eläinpuiston kävijät ovat hämillään tilanteesta.

– En vain ymmärrä, miksi joku tekisi jotain tuollaista. Siinä ei ole mitään järkeä. Miksi joku haluaisi viedä vammautuneen kotkaraukan paikasta, joka on ollut sen koti yli 30 vuotta? pohtii Olivia Robbins tyhjän häkin edustalla. 

Minnesotan kansallisen kotkakeskuksen mukaan valkopäämerikotkat elävät vankeudessa noin 50-vuotiaiksi. 

Lähteet: CNN, NBC.

Lue myös:

    Uusimmat