Mainos

Kysely: Vanhasen seurattava Kanervan jälkiä

Reilu enemmistö eli lähes 84 prosenttia MTV3:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, ettei pääministeri Matti Vanhasen kihlautuminen pelastanut ministerin poliittista uskottavuutta.

Matti Vanhanen joutui viime torstaina selitellä sähköpostiviestejään tuntemattomalle naiselle. Vanhanen myönsi lähetelleensä viestejä, mutta selitti ne vitsailuksi. Perjantaina Vanhasen ilmoitettiin kihlautuneen naisystävänsä Sirkka Mertalan kanssa.

Moni MTV3:n nettikyselyyn vastanneista vertasi Vanhasen sähköpostikohua entisen ulkoministerin Ilkka Kanervan tekstiviestikohuun. Kanerva joutui skandaalin vuoksi eroamaan ulkoministerin tehtävistä. Moni onkin sitä mieltä, että pääministerin olisi nyt toimittava vastaavalla tavalla:

- Vanhasen toiminta kaikin puolin näyttää, ettei hänellä ole edellytyksiä valtakunnan tason vastuulliseen johtajuuteen. Kanerva joutui väistymään ministerin tehtävästä tekstiviestikohun vuoksi, olisiko nyt Vanhasen vuoro väistyä samantapaisen kohun sekä kykenemättömän poliittisen johtajuuden vuoksi, kyselee nimimerkki "Jusu".

"Konsta" usean muun nimimerkin tavoin painottaa, ettei kihlautuminen vaikuta millään tavalla kenenkään poliitikon uskottavuuteen:

- Vanhasen poliittisella uskottavuudella ja hänen kihlautumisellaan ei ole mitään tekemistä keskenään. Vanhasen poliittinen uskottavuus perustuu hänen tekoihinsa pääministerinä.

"Wilhelmin" mielestä Vanhanen on jo ollut niin monen kohun keskellä, ettei niitä kihlautumisella pelasteta:

- Jatkuvasti jää kiinni epämääräisistä naisseikkailuistaan, mutta pokka pitää ja selityksiä piisaa. Mitä seuraavaksi. Vienyt pohjan uskottavuudeltaan ainakin minun kohdallani. Pelaa täysin mediapeliään.

Vanhaselle löytyy myös puolustajia. Nimimerkki "kihlat kimaltavat" lähettää lämpimät onnittelunsa tuoreelle kihlaparille. Sen sijaan tiedotusvälineet saavat nimimerkiltä kovat moitteet:

- Matti osoitti olevansa mies, joka on toisissaan ja joka arvostaa perusasioita. Suurin osa Suomen kansasta on juorukipeitä ja kansan on siihen opettanut lehdistö, joka kumartaa keltaisen lehdistön edessä ja hakee vain taloudellista voittoa. Varmasti ns. arvovaltainenkin lehdistö väittäisi mustaa valkoiseksi, jos keltainen lehdistö alkaisi niin väittämään. Journalistiikan toteuttajilta puuttuu moraalia, uutisnäkemystä ja selkärankaa. Vain rahalle kumarretaan. Onnea kihlaparille.

MTV3:n nettikyselyyn vastasi lähes 4800 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.