Mainos

Kysely: Suomalaiset luottavat Stubbiin - taloustuntemus ei vakuuta

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta uskoo Alexander Stubbin pärjäävän pääministerin tehtävässä hyvin tai erittäin hyvin. 

MTV Uutisten kyselyssä 12 prosenttia vastaajista uskoo Stubbin onnistuvan pääministerinä erittäin hyvin, 53 prosenttia vähintäänkin hyvin. Tasan neljännes arvelee onnistumista heikoksi ja joka kymmenes erittäin heikoksi käynnissä olevalla pääministerikaudella. 

- No mikä jottei. Ainakin hymyä riittää ja kuntoa näyttää riittävän, kun oli tässä triatlonissakin, Ykä Sutelainen kommentoi pääministeriä.

- Hän on hirveen älykäs, kielitaitonen, mutta hänellä ei ole sitä elämänkokemusta niin paljon kuin muilla, Sirkka-Liisa Nieminen puolestaan sanoo. 

Naiset luottavat Stubbin onnistumiseen selvästi paremmin kuin miehet. Naisista hyvin tai erittäin hyvin pääministerin uskoo pärjäävän 73 prosenttia vastaajista, kun miesten luottamus jää 58 prosenttiin. 

Alueellisesti heikointa luotto on Itä- ja Pohjois-Suomessa, jossa Alexander Stubbin pärjäämiseen uskoo alle 56 - 58 prosenttia vastaajista. Etelä-Suomen läänin alueella luottamus on 70 prosentissa.

Talousosaaminen ei vakuuta

Kyselyssä kysyttiin vastaajilta uskovatko he Stubbin pärjäävän edeltäjäänsä Jyrki Kataista paremmin talouskurin pidossa, Suomen maineen viemisessä ulkomaille ja työpaikkojen luomisessa. 

Vahvimmin Stubbin uskotaan pärjäävän ulkopolitiikan saralla. Suomen maineen viejänä Stubbia piti Kataista parempana 73 prosenttia vastaajista. Sen sijaan niin talouskurin ylläpitämässä kuin uusien työpaikkojen luomisessa Kataisen arvotti paremmaksi noin kolme neljästä vastaajasta.

Hellepäivää viettävillä helsingiläisillä oli tiistaina myös samanlainen näkemys.

- Ehkä kuitenkin Jyrkiin. Hänellä oli ainakin pitkäaikainen kokemus. Eteenkin viimeisinä vuosina voi paremmin luottaa, Hellevi sanoi

- Hänellä (Stubbilla) on EU-kokemusta, mutta se ei tarkoita sitä, että hänellä olisi pääministerikokemusta, joka taas liittyy myös sisäpolitiikkaan, Harri perusteli.

Vanhassa vara parempi

MTV Uutisten kyselyssä kysyttiin arviota myös avainministerien yhteistyöstä. 

Kataisen ja Jutta Urpilaisen yhteistyötä pidettiin toimivampana (61 prosenttia) kuin nykyisten Stubbin ja Rinteen yhteistyötä (39 prosentti).  

Tutkimus tehtiin heinäkuun puolivälissä. Yli 1500 vastaajaa ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Lisää aiheesta Seitsemän uutisista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.