Mainos

Kysely: Suomalaiset kuluttajat haluavat olutveron alemmaksi

Suomalaiskuluttajat haluavat tuoreen tutkimuksen mukaan oluelle alhaisemman veron. Myös panimoteollisuus ehdottaa oluen verotuksen alentamista 70 prosentilla, jotta oluen tuontia saataisiin rauhoitettua.

Suomalaiset kuluttajat haluavat, että olutveroa alennetaan lähemmäksi eurooppalaista keskitasoa, kertoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto.

Liitto kysyi suomalaisten mielipidettä olutveron alentamisesta verkkosivuillaan kesä-heinäkuussa. 94 prosenttia kyselyyn vastanneista halusi olutveron alentamista ja kuusi prosenttia suhtautui siihen kielteisesti. Kaikkiaan ääniä jätettiin kyselyyn vajaat 48 500.

Valtioneuvostolle toimitettavaan adressiin nimensä antoi noin 36 600 suomalaista. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mukaan nimien määrä kertoo kiistatta suomalaisten mielipiteen oluen verotuksesta. Liiton mukaan suomalaiset kuluttajat haluavat nauttia hyvää kotimaista ja kotimaasta ostettua olutta muun Euroopan hintatasoon verrattuna kilpailukykyisellä hinnalla.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto toimittaa adressin valtioneuvostolle tänään tiistaina.

Panimoteollisuus huolissaan Viron olutrallista

Panimoteollisuus on huolissaan kiihtyvästä Viron olutrallista. Toukokuussa Viron liittyessä EU:hun olutta saa tuoda sieltä 110 litraa kerralla. Panimoteollisuus ehdottaa oluen verotuksen alentamista 70 prosentilla, jotta oluen tuontia saataisiin rauhoitettua.

Valtiovarainministeriö on ehdottanut olutveroa laskettavan noin 30:llä prosentilla. Panimoteollisuus ei usko näin alhaisella verotusprosentilla olevan minkäälaista merkitystä olutrallin hillitsemiseen.

- Me pelkäämme, että tälläinen veronalennus on täysin riittämätöntä estämään yksityisen maahantuonnin, koska Valtionvarainministeriön ja meidän omienkin laskelmien mukaan se alentaisi hintatasoa vain noin 14-15 prosenttia, sanoo Panimo-ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Risto Saarinen.

Oluen vähittäishinnasta on nyt reilut 60 prosenttia veroa. Olut vero on EU:n korkein. Sosiaali- ja terveysministeriössä panimoteollisuuden ehdottamaa 70 prosentin veroalea pidetään mahdottomana ja se näkee viinantuonnin olutrallia suurempana ongelmana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.