Kysely: Suomalaiset käyttävät pikavippejään yllättävällä tavalla

YouGov Finlandin Santanderin toimeksiannosta teettämän kyselyn mukaan osa suomalaisista rahoittaa hammaslääkäri- tai muita lääkärikäyntejään kulutusluotolla. Eniten ulkopuolista rahoitusta terveytensä hoitamiseen tarvitsevat nuoret perheet ja eläkeläiset.

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät nopeasti saatavia lainoja, esimerkiksi kulutusluottoja, muun muassa hammashoitoon tai muuhun lääkinnälliseen hoitoon. Viimeisen kolmen vuoden aikana 5 prosenttia suomalaista on hoitanut terveyttään lainarahalla. Luku on pienessä kasvussa, sillä viime vuonna tehdyssä kyselyssä 3 prosenttia kertoi käyttäneensä ulkopuolista rahoitusta hammashoitoon.

- Kyselyssä korostuivat etenkin nuoret perheet, joista 9 prosenttia käyttää ulkopuolista rahoitusta terveytensä hoitamiseen. Myös eläkeläisillä oli keskimääräistä korkeammat luvut, 7 prosenttia. Molemmat luvut ovat nousseet viime vuodesta, kertoo toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi Santanderista.

Suomalaiset uskovat tarvitsevansa ulkopuolista rahoitusta myös tulevaisuudessa. Peräti 17 prosenttia vastaajista eli noin joka viides voisi ajatella ottavansa kulutusluottoa hammashoitoon tai muuhun lääkinnälliseen hoitoon.

- Yllättävää oli, että tämä luku on yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Hyvin monenlaiset ihmiset voisivat ajatella rahoittavansa terveydenhoitoaan lainarahalla, mutta vastauksissa painottuivat erityisesti Etelä-Suomi ja pääkaupunkiseutu sekä jälleen nuoret perheet.

Pättiniemi kokee, että pikalainoihin suhtaudutaan nykyään myönteisemmin kuin aikaisemmin. Moni myös haluaisi ottaa lainaa suurempia summia. Kyselyyn vastanneista 15 prosentilla on tällä hetkellä 3000–10000 euroa kulutusluottoa.

Kysely toteutettiin web-kyselynä marraskuun aikana ja siihen vastasi yhteensä 1008 18–74-vuotiasta suomalaista. Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin väestöä edustavaksi. Kokonaistuloksissa keskimääräinen luottamusväli on ±2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyn toteutti YouGov Finland Santanderin toimeksiannosta.

Ottaisitko kulutusluoton lääkärimaksuihin? Kerro mielipiteesi Kodin kyselyssä ja perustele vastauksesi äänestyksen jälkeen klikkaamalla ensin "Näytä perustelut" ja sen jälkeen "Kirjoita perustelu" keltaisen huutomerkin kohdalta.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja