Mainos

Kysely: Sharonin uudelle puolueelle menestystä

Jos Israelin parlamenttivaalit pidettäisiin nyt, Sharonin Kansallinen vastuu -puolue voittaisi.

Ariel Sharonin mahdollisuudet jatkaa Israelin pääministerinä näyttävät hyviltä.

Mielipidemittausten mukaan Sharonin uusi keskustapuolue saisi 30-33 edustajaa 120-paikkaiseen parlamenttiin, jos vaalit pidettäisiin nyt. Puolue tunnetaan Kansallisena vastuuna, mutta sillä ei ole vielä virallista nimeä.

Sharonin aikaansaama poliittinen mullistus vaikuttaa varmasti myös Israelin neuvotteluihin palestiinalaisten kanssa, mutta kukaan ei vielä tiedä millä tavalla. Vaalit pidetään luultavasti helmi- tai maaliskuussa.

Mielipidemittauksessa Sharonin entiselle puolueelle Likudille luvataan 12-15:tä edustajaa. Tämä ennakoi oikeistolle kovia aikoja, koska Likudilla on ollut knessetissä 40 paikkaa.

Työväenpuolue saa kyselyissä 26 paikkaa, kahdeksan edustajaa enemmän kuin nyt. Se olisi puolueen uudelle johtajalle Amir Peretzille erinomainen saavutus.

Likudin johtoon kärkkyvä entinen pääministeri Benjamin Netanjahu aloitti heti kampanjoinnin sekä Peretziä että Sharonia vastaan.

- Sharon on luvannut, ettei hän tee enää yksipuolisia vetäytymisiä. Sharonin täytyy kuitenkin rikkoa tämä sopimus, koska hänen täytyy liittoutua Peretzin kanssa, Netanjahu pelotteli Israelin radiossa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.