Kysely paljastaa: Naiset haluaisivat enemmän seksiä – mitä tehdä, jos olet yksi heistä?

2:27

Oletko sinä tyytyväinen siihen, kuinka usein harrastat seksiä? Erään kyselyn tuloksista voi päätellä, etteivät kovinkaan monet naiset ole.

Yllä olevalla videolla pohditaan seksin yleisintä ongelmaa.

HUD-deittisovelluksen teettämän pienimuotoisen kyselyn mukanaan iso osa naisista on tyytymätön seksielämäänsä. Kysely teetettiin tuhannelle miehelle ja naiselle, ja paljastui, että kyselyyn vastanneista naisista 60 prosenttia oli tyytymätön harrastamansa seksin määrään. Kyselystä uutisoi Health.

Kaikilla on erilaiset seksihalut, mutta jos halusi ja harrastamasi seksi eivät kohtaa määrällisesti tai laadullisesti, on luonnollista, että olet tyytymätön. Etkä vähiten siksi, että jäät paitsi seksin huikeista terveyshyödyistä

"Naiset eivät osaa pyytää"

Kysely ei paljastanut kuitenkaan syytä sille, mikseivät naiset saaneet kaipaamansa määrää seksiä. Health-sivusto kysyikin seksiterapeutti Holly Richmondilta, mitä naiset voivat tehdä saattaakseen harrastamiensa petipuuhien määrän haluamalleen tasolle – olivatpa he sitten huolettomasti deittailemassa tai pidemmässä suhteessa.

Richmondin mukaan peittojen heilumattomuus on yleensä lopputulosta kommunikaatiokatkoksesta.

– Tuollainen tilasto osoittaa, etteivät naiset oikein osaa pyytää sitä, mitä haluavat, hän toteaa. 

Richmondin mielestä vanhanaikainen ajatus siitä, ettei naisen pitäisi olla seksuaalinen, vaikeuttaa halukkaan naisen oman libidon hyväksymistä. Niinpä hän ei puhu makuuhuoneessa siitä, mitä hänen tyydyttämisensä vaatisi. 

– Miehet eivät omista korkeiden libidojen markkinoista, Richmond kuitenkin muistuttaa.

Puhu suoraan

Kuinka sitten kommunikoida kumppanille siitä, mitä tarvitsee? Richmondin mukaan asia riippuu siitä, millainen suhde kyseessä. Jos suhde ei ole vakava, kannattaa puhua täysin suoraan.

– Jos olette ensimmäisillä, toisilla tai kolmansilla treffeillä ja päätät haluta seksiä, kerro kumppanille 'haluaisin tehdä tästä fyysistä kanssasi', 'haluaisin, että tulisit käymään luonani' tai 'haluaisin tulla luoksesi', hän neuvoo.

Richmondin mukaan on tärkeää sanoittaa asiansa. Sano vaikka ihan suoraan: "Haluan harrastaa seksiä. Mitäs sanot?"

Älä syyllistä

Jos olet pitkässä parisuhteessa, Richmond ehdottaa, että istutte alas, otat katsekontaktin kumppaniisi ja keskustelette seksielämästänne. Asiantuntija kehottaa lähtemään liikkelle uteliaisuudesta, ei syyllistämisestä.

– "Olen utelias kuulemaan, oletko tyytyväinen harrastamamme seksin määrään, koska minulle kävisi, että harrastaisimme seksiä näin monta kertaa viikossa", hän kehottaa sanomaan.

Jos et keskusteluista huolimatta saa seksihalujanne kohtaamaan, voi olla syytä miettiä, sovitteko toisillenne pidemmän päälle. 

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja