Päänsärkyä, uniongelmia, flunssaa? Seksi parantaa kaiken

Päänsärkyyn seksiä vai suklaata? Valitse ensimmäinen.

"Tarvitsen vain seksiä", saattaa tylsistynyt ystäväsi valittaa. Tämä johtuu siitä, että seksiä pidetään kaiken parantavana lääkkeenä – jopa toimivampana kuin hiilihydraatteja tai lempisarjan uusinta kautta. 

Alkukantaiset vaistomme ovat myös oikeassa. Tiede osoittaa, että seksillä on paljon terveyshyötyjä. Oletko pahalla tuulella? Tarvitset seksiä. Kärsitkö inhottavasta päänsärystä? Orgasmi parantaisi sen. Kaipaatko kohennusta itsetunnollesi? Tarvitset vain jonkun, joka haluaa nähdä sinut alasti.

Tässä syyt, miksi seksi on ratkaisu liki kaikkiin ongelmiisi.

Päänsärky

Seuraavan kerran, kun kumppanisi kieltäytyy seksistä päänsärkyyn vedoten, kerro hänelle, että paras tapa päästä migreenistä eroon on vällyjen väliin puikahtaminen. Daily Mailin mukaan tutkijat ovat huomanneet, että endorfiinien vapautuminen seksin aikana toimii luonnollisena kivunlievittäjänä keskushermostossa, jolloin se lievittää päänsärkyä. Kumppanisi ei tarvitse Buranaa, hän tarvitsee sinua.

Uniongelmat

Mitä muuta voisit tehdä, kun makaat lakanoissa, etkä saa unta? Kyse ei ole vain fyysisestä suorituksesta, joka saa sinut väsähtämään. Lääkäri Laura Bergmanin mukaan seksin jälkeen elimistö vapauttaa oksitosiinia eli kemikaalia, joka auttaa nukahtamaan. Jos siis kääntyilet sängyssä unta odottaen, käänny suoraan kumppanisi puoleen.

Flunssaa pukkaa?

Kun sinulla on kuiva kausi menossa, alapääsi ei ole ainoa, jolla on lappu luukulla. Olo voi tuntua tukkoiselta. Wilkesin yliopiston tutkimuksen mukaan seksiä kahdesti viikossa harrastavilla on elimistössään enemmän pöpöjä ja viruksia vastaan taistelevia vasta-aineita kuin harvemmin vällyissä puuhastelevilla.

Älä kuitenkaan hyppää kenen tahansa sänkyyn harva se ilta. Mielenkiintoista kyllä, seksiä vähintään kolmesti viikossa harrastavilla oli puolestaan elimistössään vasta-aineita vähemmän kuin seksistä pidättäytyvillä. Liian paljon hyvää voikin siis olla pahasta.

Oletko huono petipuuhissa?

Ainoa tapa parantaa seksisuorituksiaan on tehdä sitä uudelleen ja uudelleen, eikö vain? Kun harrastat enemmän seksiä, paranee seksielämäsi, mutta myös libidosi piristyy.

Säännöllinen yhdyntä saa naisen alapään kostumaan helpommin ja parantaa verenkiertoa. Se puolestaan merkitsee, että haluat sitä enemmän ja olet entistä parempi. 

Hikka

Kaikilla on oma henkilökohtainen kikkakolmosensa hikkaan, mutta lääkäri Francis M. Fesmiren niksi on taatusti kaikista miellyttävin. Hän suosittelee nimittäin orgasmeja hikan parannukseen.

Fesmiren mukaan orgasmi stimuloi kiertäjähermoa, mikä auttaa lopettamaan kiusallisen hikottelun.

Eturauhasen terveydeksi

Tutkijat ovat huomanneet, että enemmän orgasmeja – noin 21 per kuukausi – saavat miehet vähentävät eturauhassyövän riskiään kolmanneksella. Luku vaikuttaa hankalalta saavuttaa, mutta lukuun lasketaan myös oman käden kautta onnistumiset.

Kun on rankkaa...

On itsestäänselvää, että kun tunnet olosi halutuksi, olet onnellisempi, mutta seksi tekee itsetunnollesi enemmän kuin arvaatkaan.

Virginian yliopiston psykologian professorin James Coanin mukaan seksi parantaa mielenterveyttä vapauttamiensa hyvän olon hormonien, oksitosiinin ja endorfiinien avulla.

Texasin yliopiston tutkijoiden mukaan kiihottuminen aktivoi aivoissa mielihyvä- ja palkitsemiskeskuksen, joka auttaa itsetunnon kohotuksessa.

Eikä sekään haitanne, että tiedät jonkun arvostavan alastonta vartaloasi.

Stressin poistoon

Seksi on taianomainen lääke kaikkeen, joten on vain järkevää, että se lievittää stressiäkin.

Yalen tutkijoiden mukaan päivittäiset vaakamamboilut lisäävät stressiä säätelevän hippokampuksen solujenkasvua. Eli mitä enemmän harrastat seksiä, sitä parempi aivoillesi.

Säännöllinen seksi merkitsee myös stressihormoni kortisolin vähenemistä, jolloin olet rauhallisempi, rennompi versio itsestäsi.

Krapula

Vaikka varmaa tietoa siihen, että seksi parantaisi krapulan, ei olekaan, se kuitenkin vie ajatuksesi pois huonosta olosta. Se on siis väliaikainen pakokeino pääsi sisällä jylläävästä kivusta.

Erityisesti miehillä alkoholi madaltaa testosteronitasoja, mikä tarkoittaa sitä, että miesten kannattaa tankata noita hormoneja seksin avulla. Jos et siis pystynyt siihen bileillan tiimellyksessä, aamuseksi auttaa parantamaan illan epäonnistumisen ja tekemään olon paremmaksi.

Tylsyys

Tämä nyt on selviö. Jos on tylsää, seksi kyllä piristää.

Pidättämisvaikeuksia

Hyvä, orgasmiin päättyvä seksi vahvistaa lantionpohjalihaksia, mikä puolestaan auttaa pidättämään pissahädän yllättäessä. 

Kivunlievittämiseen

Seksi on siis hyvä apu päänsärkyyn, mutta se auttaa nostamaan kipukynnystä kaiken kaikkiaankin. Näin ainakin väittää Barry R. Komisaruk New Jerseyn yliopistosta.

Komisarukin tutkijatiimi huomasi, että vaikkei seksin sivutuotteena olisikaan orgasmina, jo pelkkä vaginan stimulaatio auttaa estämään kroonisen selkä- ja jalkakivun – luultavasti siksi, että huomio kiinnittyy muualle. Myös masturbaatiosta on apua, se lievittää muun muassa kuukautiskipuja.

Ja mitä leluja kannattaa yöpöydän laatikkoon hankkia? Katso video:


Lähde: Elite Daily

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja