Kysely paljastaa: Näin pitkään lapsen hankintaa suunnitellaan

Perheen perustamista suunnitellaan uuden kyselyn mukaan yleisimmin ainakin yli vuosi. Päätökseen vaikuttavat taloudellinen asema, ura ja asumistilanne, Female First raportoi.

Perheen perustaminen on iso juttu. Uusimman kyselyn mukaan naiset voivat suunnitella lapsen hankintaa peräti viisi vuotta. Centrum Pregnancy Caren tekemään kyselyyn osallistui 3000 naista.

Kyselyn mukaan yli puolet naisista suunnittelee perheen perustamista vuoden tai yli, ennen kuin he todella yrittävät saada lasta. Yksi kahdestatoista naisesta käyttää perheenperustamissuunnitelmiin viisi vuotta tai enemmän.

Suurin osa naisista suunnittelee saavansa ensimmäisen lapsensa 26-30-vuotiaana. Keskimäärin brittinaiset saavat ensimmäisen lapsensa 29-vuotiaana. Perheenperustamissuunnitelmiin vaikuttavat taloudellinen tilanne, koti ja ura. Asunnolla on merkittävä rooli lapsenhankinnassa, sillä 58 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti haluavansa asua omistusasunnossa ennen uuden perheenjäsenen syntymää. Vastanneista 41 prosenttia oli sitä mieltä, että ennen lapsen hankintaa olisi hyvä muuttaa isompaan asuntoon.

Terveysasioihin suhtauduttiin kyselyssä ristiriitaisesti. Vastanneista 20 prosenttia ei suunnitellut muuttavansa ruokavaliotaan raskauden tai rintaruokinnan aikana. Ja mikä ihmeellisintä, vain yksi kymmenestä vähentäisi alkoholin käyttöä raskauden aikana.

– Kun nainen alkaa yrittää lapsen hankintaa, hänen tulisi syödä terveellisesti, lopettaa tupakointi, vähentää alkoholin käyttöä ja pysyä kohtuupainossa, lääkäri Dawn Harper selittää.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock/Patricia Tilly

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja