Mainos

Kysely: "Obamasta vouhotetaan liikaa, mutta ei se haittaa"

Hehkutus Barack Obaman valinnasta Yhdysvaltain presdentiksi, hänen juuri alkanut virkakautensa, persoonansa ja aatemaailmansa jakavat mielipiteitä MTV:n verkkokyselyssä.

Kysymys "Vouhottaako media liikaa Obamasta?" on saanut yli 4000 vastausta, jotka jakautuvat lähes täysin tasan. Hieman yli 50 prosenttia vastaajista kokee, että Yhdysvaltain uutta presidenttiä käsitellään tiedotusvälineissä turhan taajaan.

- Onhan se suuri tapahtuma kun tummaihoisesta tulee USA:n ensimmäinen presidentti, mutta teot puhuvat puolestaan eli ei hänen tarvitse olla jatkuvasti meidän ohjelmissa esillä, perustelee Jorkka kantaansa.

Pipsankin mielestä Obamasta vouhotetaan liikaa, mutta...

- Ei se haittaa, Pipsa kirjoittaa.

Maailmaasyleilevät virkaanastujaiskonsertit, kehupuheet ja liikuttavan amerikkalaisen unelman korostaminen pohdituttaa monia kyselyyn vastanneita.

- Vaikuttaa siltä, että Obama on kuin Jeesuksen toinen ylösnousemus, arvioi Make median toimintaa.

"Mieluummin Obama kuin Niinistön häät"

Tarkalleen 49,5 prosenttia vastaajista oli kuitenkin sitä mieltä, ettei Barack Obamasta ole puhuttu liikaa.

- Pitkästä aikaa on poliitikko, joka on sinut itsesä kanssa. Ei filmaa eikä nuoleskele vaan on aito oma itsensä. Lisää heitä, niin hyvä tulee. Suomalaiset politikot voisivat ottaa esimerkkiä. Tällä hetkellä Suomessa ei ole yhtään edes sinnepäinkään, vuodattaa Henryolavi.

Useilla muillakin vastaajilla oli vankka usko Barack Obamaan. Häntä pidetään laajalti toivon ruumiillistumana.

- Hän on hyvä esikuva monelle johtajalle siinä, että pitää uskoa asiaansa ja rohkaista. Toivottavasti hän onnistuu. Kun kaikki tekevät yhteistyötä on tulos enemmän kuin panosten summa, kirjoittaa Ingrid.

Vastaajien joukkoon mahtui myös sellaisia, jotka lukevat palajon mieluummin Yhdysvaltain presidentin elämästä kuin suomalaisjulkkisten ihmissuhteista tai töpeksimisistä. Näin kiteyttää oman näkemyksensä nimimerkki Meanbone:

- Obamasta uutisointi on huomattavasti perustellumpaa, kuin Niinistön häistä tai Vanhasen intiimeistä kuvista uutisointi. Mieluummin luen Obamasta kuin Johanna Tukiaisen älynväläyksistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.