Mainos

Kysely: Halosen valtteja tavanomaisuus ja sukupuoli

Sanomalehti Kalevan mielipidemittauksen mukaan vain joka viides uskoo, että presidentin suosion syynä on tehtävien hoitaminen hyvin.

Suomalaisista kolmannes on sitä mieltä, että presidentti Tarja Halosen suosion syy on hänen kansanomaisuutensa. Lähes yhtä moni pitää syynä sitä, että Halonen on ensimmäinen naispresidentti.

Sanomalehti Kalevan TNS-gallupilla teettämän kyselyn mukaan vain 19 prosenttia katsoo kansansuosion syyksi presidentin tehtävien hoitamista hyvin.

Erityisesti naiset ja korkeasti koulutetut arvioivat, että Halosen suosion taustalla on hänen kansanomaisuutensa. Alle kymmenes vastaajista arvelee suosion syyksi hyvää ulkopolitiikan hoitoa.

Suomalaiset näyttäisivät myös suhtautuvan istuvaan presidenttiin entistä myönteisemmin. Vastaajista 40 prosenttia sanoo, että heidän käsityksensä istuvasta presidentistä on muuttunut parempaan suuntaan kuluneen vuoden aikana. Vain 11 prosenttia arvioi käsityksensä huonontuneen.

Kyselyyn vastasi 1004 yli 15-vuotiasta suomalaista marras-joulukuun vaihteessa. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.