Kynsilakkojen salaperäiset sävyt: Mitä värivalintasi kertovat sinusta?

Huomaatko suosivasi tietyn sävyisiä kynsilakkoja? Aivan kuten räväkkä tai hempeä huulipuna, myös kynsilakan värivalinta voi viestiä jotain persoonastasi.

Kynsilakoilla ja niiden sävyillä on viestitetty aikojen saatossa mitä erilaisempia statusarvoja: punaista sekä mustaa kynsilakkaa muinaisessa Kiinassa sai käyttää ainoastaan keisarillinen perhe. Puolestaan Egyptissä alempikastiset ihmiset käyttivät vaaleita sävyjä ylemmän luokan erottuessa joukosta punaisin kynsin. 1900-luvulla kynsilakasta tuli "jokanaisen oikeus".

Vaikka ajat ovat muuttuneet, punaiset kynnet mielletään edelleen vahvuuden, elinvoiman ja arvovallan merkiksi. Tätä nykyä kynsilakan sävyjä on kuitenkin punaisen lisäksi suunnaton määrä: meillä onkin varaa mistä valita, mutta silti monille voi muodostua herkästi oma mielitiettynsä kynsilakkojen kavalkadista. Kertooko kynsilakkavalintasi kenties jotain persoonastasi?

Mitä kynsilakan väri kertoo sinusta?


Glitter-kynnet: Olet lumoava

Taidat pitää juhlista, bilettämisestä, ylellisyyksistä ja glamourista? Glitterin suosijat ovat hurmaavan hauskoja persoonia omalla kuplivaisella tavallaan. Oletko kenties kova puhumaan ja keskustelemaan? Glitter viestittää hersyvästä huumorintajusta sekä kujeilevasta asenteesta – oletko huomannut olevasi sellainen?


Neonväriset kynnet: Olet rohkea

Jos olet valinnut neonvärisen kynsilakan tai rakennekynnet, haluat selvästi erottua katukuvasta sekä hohkata pimeässä: toisin sanoen haluat tulla huomatuksi! Neonvärin suosiminen viestittää, että sinussa kytee intensiivistä energiaa ja luot ympärillesi jännitystä sekä hauskoja hetkiä.


Keltaiset kynnet: Olet huoleton!

Tämän värisiä kynsiä ei aivan joka tytöllä olekaan. Keltainen väri sopii loistavasti ihmiselle, joka tunnetaan iloisesta asenteestaan, hymyilevistä huulistaan ja joka saa ihmiset tuntemaan olonsa kotoisiksi missä tahansa. Tämä rohkea väri hohkaa huolettomuutta, ja antaa kuvan lämpimästä sydämestä. Sinut tunnetaan ystäväpiirissäsi nokkelana ja huumorintajuisena.

Kirjavat kynnet: Olet mysteerinen

Kirjavien kynsien laittaja haluaa herättää hitusen huomiota ja mielenkiintoa, mutta kuitenkin pysyä mysteerisenä. Miksi hän onkaan lakannut kyntensä noin? Yrittääkö hän viestittää värivalinnoillaan jotain, vai onko taustalla vain tyylikeino? Eri värein lakatut kynnet ovatkin kiehtovat – aivan kuten niiden kantajakin. Sinua ei voi lukea kuin avointa kirjaa, ja vain rohkeimmat uskaltavat lähestyä sinua.


Metallinsävyiset kynnet: Olet henkisesti vahva

Metallin sävyt viestittävät henkisestä voimakkuudesta: kukaan ei voi alistaa, määräillä tai kohdella sinua huonosti. Jos haluat korostaa tätä rohkeaa ja vahvaa puolta itsessäsi, valitse kynsiisi metallin sävyjä.


Mustat kynnet: Olet itsenäinen

Mustat kynnet on aikoinaan yhdistetty ainoastaan gootti- ja punk-henkisten sielujen suosimiksi, mutta nykyään rohkeimmat – ja useimmiten rock-henkiset – uskaltavat lakata kyntensä kauttaaltaan mustiksi. Mustiin kynsiin mieltynyt haluaa usein osoittaa kulkevansa omia polkujaan, joita kukaan ei ole tallannut valmiiksi. Musta väri on kapinallisuuden, mutta myös vapauden väri, mutta sinussa kytee hiljaista syvällisyyttä.


Nudensävyiset kynnet: Olet rehellinen

Värittömiä, nudensävyjä suosiva persoona on itselleen rehellinen – kuten myös muille. Värittömään kynsilakkaan mieltyneet eivät päästä ketä tahansa omalle mukavuusalueelleen. Oletko kenties kova työmyyrä?


Pastellinsävyiset kynnet: Elät hetkessä

Pastellinsävyt ovat hauskoja värejä; taidat kenties pitää treffailusta tai rennoista illanistujaisista? Osaat ottaa rennosti, heittää huolet kankkulan kaivoon ja ottaa tarvittaessa jalalla koreasti. Elämä on mielestäsi tässä ja nyt.


Pinkit kynnet: Olet varma omasta naisellisuudestasi

Vaaleanpunainen tai pinkki värivalinta viestittää yltiönaisellisesta asenteesta ja olemuksesta. Nämä pirteät sävyt viestittävät myös huolettomasta nuorekkuudesta sekä tyttömäisyydestä, mutta syvempi vaaleanpunainen kertoo kantajansa olevan äidillisiä ja suojelevia. Kaipaatko enemmän rakkautta kuin himoa elämääsi?


Punaiset kynnet: Olet intohimoinen

Minkä tahansa rohkean punaisen sävyjä suosiva persoona on usein energinen ja elämässään intohimoinen, mutkaton ja tasapainoinen. Olet ihminen, joka saa asiat tehtyä ja hoidettua kunnialla loppuun – sekä myös intohimolla ja sydänverellä. Sinä saat paljon aikaiseksi elämässäsi. Verenpunainen väri luo myös mielikuvan vahvasta auktoriteetista.


Siniset kynnet: Olet rauhallinen

Jos huomaat lakkaavasi kynnet useimmiten sinisen sävyillä, olet arvatenkin rauhallinen, henkisyyttä arvostava persoona. Onko vesi elementtinä sinulle mieluinen tai järven tai meren läheisyys sinulle tärkeämpää, kuin esimerkiksi luonnon tai metsän? Sininen vetoaakin usein niihin, jotka eivät puhtaita luonnonlapsia, vaan haluavat ympärilleen rauhoittavan – eli toisin sanoen sinisen – ympäristön. Sinussa on pohdiskelijan vikaa.


Vihreät kynnet: Olet dynaaminen

Vihreää suosiva nähdään seikkailunhaluisena, joka kaipaa uusia kokemuksia kasvaakseen ihmisenä ja löytääkseen oman itsensä; toisin sanoen kaipaat elämääsi tasapainoa. Vihreä väri kuvastaa kokeilunhaluisuutta sekä jalat maassa -asennetta. Sinulta ei kuitenkaan puutu tiedonjanoa, ja oletkin monien silmissä keskivertoa sivistyneempi.


Violetit kynnet: Olet itsevarma

Violettien, sinipunaisten kynsien suosijat ovat usein sinut itsensä kanssa ja viihtyvät mielihyvin omissa nahoissaan. Violettia väriä suosiva on usein huoleton ja rento persoona, jonka itsevarmuus kumpuaa terveestä itsetunnosta. Suvaitsevana ihmisenä sinussa on myös kadehdittavaa herkkyyttä.

Lähde: Wikpedia, iVillage.com, Historyofcosmetics.net

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja