Mainos

Kymmeniä siviilejä tapettiin Kashmirissa

Ainakin 25 siviiliä kuoli ja 35 haavoittui - monet vakavasti - Intian Kashmirissa eilisessä ampumavälikohtauksessa lauantaina, kertoi paikallinen poliisi. Ammuskelu tapahtui talvipääkaupunki Jammun slummialueella.

Suurin osa surmansa saaneista oli naisia ja lapsia. Viranomaisten mukaan kuolonuhrien määrä voi yhä kasvaa, sillä monien haavoittuneiden tila oli lauantaina hengenvaarallinen.

Silminnäkijöiden mukaan viisi hindujen pyhiksi miehiksi naamioitunutta muslimisissiä avasi yllättäen tulen kaupungin slummialueella. Hyökkääjät heittivät ensin ihmisten joukkoon käsikranaatteja ja ottivat sitten esille rynnäkkökiväärit, joilla he jatkoivat summittaista ammuskelua.

Ampujat siirtyivät pian lähistöllä sijaitsevaan kahteen pieneen hindutemppeliin, jossa ammuskelu jatkui, kertoivat silminnäkijät. Poliisien tultua paikalle hyökkääjät aloittivat heidän kanssaan tulitaistelun.

Poliisi eristi lauantaina Qasim Nagarin kaupunginosan.

Poliisiviranomaiset vahvistivat lauantaina, että kyseessä oli militanttien hyökkäys. Sissien kerrottiin paenneen paikalta läheiseen metsään, josta poliisi ja sotilaat yrittivät savustaa heitä ulos.

Intia ja Pakistan ovat kiistelleet ja taistelleet Kashmirin hallinnasta yli puoli vuosisataa. Maiden raja-alueella Kashmirissa on kaikkiaan noin miljoona sotilasta. Lauantain välikohtauksen pelätään jälleen kiristävän Intian ja Pakistanin välejä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.