Mainos

Kymmeniä päiväkotilapsia sairastunut sikainfluenssaan Espoossa

Espoolaisessa päiväkodissa on todettu sikainfluenssaepidemia. Yhden hoitajan ja yhden lapsen sairaus on varmistettu virusdiagnostiikalla. Espoon kaupungin päivähoidon johtaja Titta Tossavainen ei halua kertoa mikä päiväkoti on kyseessä.

- Tämä on tiettävästi ensimmäinen päiväkodissa todettu laajempi epidemia. Myös muissa Espoon päiväkodeissa lapsia on sairastunut sikainfluenssaan viittaavaan sairauteen. Yhteensä sikainfluenssaoireita on ollut noin kolmellakymmenellä lapsella - mukaan lukien tämä yksi päiväkoti, sanoo Tossavainen.

Epidemiapäiväkodissa lapsia on sairastunut neljässä eri lapsiryhmässä yhteensä kolmetoista. Myös neljä päiväkodin työntekijää on sairastunut.

Sairastuneiden oireina on ollut korkea kuume, kurkkukipu, kuiva yskä, heikotus, huono olo ja osalla myös oksentelu ja pahoinvointi.

Oireet ovat olleet pääosin lieviä, eikä yhtään lasta ole ohjattu sairaalahoitoon. Osalla lapsista kuume on kestänyt noin viikon, myös perheenjäseniä on sairastunut samanlaisiin oireisiin.

Sairastumiset alkoivat viime kuun puolessa välissä. Kaupungin terveystoimesta kerrotaan, että tilanne näyttää olevan menossa ohi - vain yksittäisiä sairaustapauksia on ollut loppuviikolla. Tossavainen kertoo, että tapauksia ja epäilyjä on todettu enemmän nyt, koska loppukesällä lapset palailivat päiväkoteihin verkkaisesti.

Yleiset ohjeet

Espoon päiväkodeissa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita, mutta muihin erikoistoimiin ei ole ryhdytty, kertoo Titta Tossavainen.

- Ohjeet koskevat sitä, mitä tehdään silloin, kun yskit tai aivastat ja miten puhdistat kätesi eli noudatamme erityisen tarkkaa hygieniaa tällä hetkellä, niin kuin jatkuvasti Espoon päivähoidossa.

Päiväkoti on tehnyt yhteistyötä Espoon tartuntataudeista vastaavan lääkärin kanssa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ohjeistanut epidemian seurantaa. Vanhempien kerrotaan suhtautuneen sairauteen rauhallisesti.

Katso Tarja Hakulisen juttu ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruudun haastattelu (Seitsemän uutiset 4.9.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.