Mainos

Kymmeniä kuollut Nigerian etnisissä levottomuuksissa

Ainakin 55 ihmistä on saanut surmansa Nigerian suurimmassa kaupungissa Lagosissa kolmatta päivää jatkuneissa etnisissä levottomuuksissa.

Poliisien lisäksi myös armeijan yksiköitä on hälytetty paikalle rauhoittamaan tilannetta.

Mushinin esikaupunkialueella alkaneista yhteenotoissa ovat olleet vastakkain kahden nigerialaisen heimon, hausojen ja yorubojen jäsenet. Maan lounaisosasta lähtöisin olevat yorubat ovat presidentti Olusegun Obasanjon heimo.

Lagosia on viime aikoina koetellut etnisten levottomuuksien lisäksi myös ammusvaraston räjähdys. Räjähdystä seuranneessa paniikissa kuoli yli tuhat ihmistä. Räjähdyksestä on aloitettu viralliset tutkimukset. Ihmisoikeuslakimiesten mukaan syynä on saattanut olla poliittinen sabotaasi.

Nigeriaa on hallinnut armeija suurimman osan aikaa sen jälkeen kun maa itsenäistyi Britannian alaisuudesta vuonna 1960. Monet luulivatkin ammusvaraston räjähtäessä, että maassa on alkanut uusi sotilasvallankaappaus.

Sen jälkeen kun Nigeria vuonna 1999 palasi siviilien hallintaan, eri heimojen välisissä levottomuuksissa on saanut surmansa yli 10 000 ihmistä, ja runsaat puoli miljoonaa on joutunut pakenemaan kodeistaan. Presidentti Obasanjon odotetaan ilmoittavan myöhemmin keväällä, että hän pyrkii toiselle kaudelle maassa ensi vuonna pidettävissä vaaleissa. Presidentin suosioluvut ovat kuitenkin laskeneet sitten viime vaalien.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.