Mainos

Kymmeniä kuollut Irakin väkivaltaisuuksissa

Taisteluja on käyty tänään mm. Latifijassa, Bagdadin länsipuolella.

Irak

Kymmeniä ihmisiä on kuollut väkivaltaisuuksissa eri puolilla Irakia.

Pohjoisessa Kirkukin öljykaupungissa 17 ihmistä kuoli ja ainakin 30 haavoittui autopommi-iskussa paikallisen poliisiopiston edustalla. Kapinallisten ja amerikkalaisjoukkojen taisteluissa Mosulin lähistöllä sai puolestaan surmansa ainakin 13 ihmistä ja yli 50 haavoittui.

Kaksitoista irakilaispoliisia kuoli ja viisi turvallisuusjoukkojen jäsentä haavoittui irakilaisten ja amerikkalaisten yhteisessä hyökkäyksessä sunnikapinallisten asemiin Latifijassa Bagdadin länsipuolella.

Poliisi: Räjähdys oli itsemurhaisku

Kirkukissa iltapäivällä tehty pommihyökkäys oli poliisin mukaan itsemurhaisku. Iskun tekijä ajoi poliisin mukaan ajoneuvonsa paikallisen poliisiopiston edustalle juuri, kun sadat ihmiset olivat poistumassa opistorakennuksesta.

Räjähdyksessä kuolleista ainakin 14 oli poliiseja ja loput siviilejä.

Kirkukissa asuu sekä arabeja, kurdeja että turkmeeneja. Eri ryhmien väliset jännitteet ovat aika ajoin puhjenneet väkivallaksi.

Helikopteri teki pakkolaskun

Yhdysvaltain joukkojen ja kapinallisten välisissä taisteluissa sai surmansa 13 irakilaista ja yli 50 haavoittui Tallafarissa, Mosulin kaupungin pohjoispuolella. Paikalla käytiin useita tunteja kestänyt tulitaistelu, ja Irakin poliisi eristi alueen.

Taisteluihin osallistunut Yhdysvaltain armeijan helikopteri joutui tekemään pakkolaskun, kertoi armeijan tiedottaja. Hänen mukaansa kopterin miehistö loukkaantui välikohtauksessa.

Hyökkäys sunnialueella

Amerikkalaisten ja irakilaisten yhteisessä hyökkäyksessä sunnikapinallisten asemiin Latifijassa Bagdadin länsipuolella sai surmansa 12 irakilaispoliisia ja viisi turvallisuusjoukkojen

jäsentä, kertoivat irakilaisjoukkojen edustajat.

Edustajien mukaan pääministeri Ijad Allawi oli antanut heille määräyksen puhdistaa vastarintapesäkkeet "aseista ja terroristeista". He arvelivat yhteishyökkäyksen kestävän noin viikon.

Etelä-Irakissa Basrassa kapinalliset räjäyttivät öljyputken, kertoi poliisi. Pohjoisesta Kirkukista Turkkiin vievä öljyputki on viranomaisten mukaan yhä tulessa keskiviikkoisen sabotaasin jäljiltä ja öljynvienti pohjoiseen on pysähdyksissä, kertoivat viranomaiset. Öljyntuotannosta vastaavien viranomaisten mukaan korjaustyöt saattavat kestää viikon.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.