Mainos

Kymmeniä kuoli kirkkoiskuissa Pohjois-Nigeriassa

Kadunan osavaltiossa Pohjois-Nigeriassa iskettiin jälleen sunnuntaina kristittyjen kirkkoihin. Iskuissa kuoli ainakin 36 ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Viranomaisten mukaan kolmeen kirkkoon pohjoisessa Kadunan kaupungissa iskettiin tunnin sisällä. Joidenkin tietojen mukaan kirkkoihin olisi isketty muissakin kaupungeissa niin, että yhteensä viisi kirkkoa tuhottiin.

Yhteen kirkoista tehtiin autolla itsemurhaisku ja muissa räjähti pommeja. Useampien iskujen kerrotaan olleen itsemurhaiskuja.

Viranomaiset julistivat välittömästi räjähdysten jälkeen alueelle vuorokauden mittaisen ulkonaliikkumiskiellon. Paikallisten asukkaiden mukaan iskujen jälkeen puhkesi mellakoita. Rähinöitsijät pystyttivät myös tiesulkuja, ja hyökkäsivät muslimeiksi epäilemiensä autoilijoiden kimppuun tappaen heitä. Silminnäkijöiden mukaan kostoiskuissa saattoi kuolla jopa 20 ihmistä.

Kukaan ei heti ilmoittanut olevansa iskujen takana, mutta ääri-islamilainen Boko Haram on jatkuvasti hyökännyt kristittyjä vastaan Kadunassa. Järjestö on tappanut yli tuhat ihmistä sen jälkeen kun se aloitti terrorin vuonna 2009.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.