Mainos

Kymmeniä kateissa Etelä-Korean pyörremyrskyissä

Kymmeniä ihmisiä oli kateissa Etelä-Koreassa tänään pyörremyrsky Rusan jäljiltä. Viranomaiset pelkäsivät jopa 80 ihmisen saaneen surmansa, kun rankkasateen aiheuttamat maanvyöryt pyyhkäisivät mennessään rakennuksia ja ajoneuvoja sekä katkoivat kulkuyhteyksiä.

Iltaan mennessä 15 ihmisen tiedettiin saaneen surmansa ja kymmenien etsintä jatkui.

Aluetta riepotellut raju pyörremyrsky sai aikaan rankkasateita ja maanvyöryjä. Voimakas tuuli ja sade katkaisivat sähköt yli 660 000 taloudesta, ja myös puhelinlinjat olivat monin paikoin poikki. Yli 5000 ihmistä joutui jättämään kotinsa.

-Kuolleiden lukumäärän pelätään nousevan, sillä kymmeniin ihmisiin ei ole saatu vielä yhteyttä, maan viranomaiset kertoivat tänään.

Etelä-Korean yli pyyhkäissyt pyörremyrsky sai matkallaan aikaan mittavaa aineellista vahinkoa. Tulvat ja maamassat katkaisivat useimmat maan pääteistä ja osia rautatieverkosta.

Pahimmin myrsky höykytti Soulin itäpuolella sijaitsevaa Kangnungin kaupunkia, missä satoi ennätysmäiset 870 millimetriä vettä eilisen aikana. Koreasta Rusa eteni kohti Japaninmerta tyyntyen vähitellen trooppiseksi myrskyksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.