Mainos

Kymmenet laivat pulassa merellä

Tuulinen sää ja vaikeat jääolot vaikeuttavat edelleen laivaliikennettä Selkä- ja Perämerellä.

Selkämerellä jäänmurtajan apua odottaa nelisenkymmentä laivaa. Perämerellä lähtevä liikenne on pysäytetty. Suman välttämiseksi satamista päästetään liikkeelle yksittäisiä laivoja jäänmurtajan avustamana.

- Saapuvat alukset joudutaan pysäyttämään Perämeren eteläosaan odottamaan, kertoo kapteeni Juha Varis jäänmurtaja Nordicalta.

Hän arvioi tilanteen purkamisen kestävän monta päivää.

Tänään puolenpäivän aikaan Perämerellä tuuli noin 13 metriä sekunnissa. Variksen mukaan tuuli ei kuitenkaan ole aiheuttanut vahinkoja. Sääennusteen mukaan tuuli oli laantumassa.

Suomenlahden merivartiostosta kerrotaan, että Suomenlahdella päivä on sujunut ongelmitta.

Murtajia saatetaan tarvita lisääkin

Kapteeni Juha Variksen mukaan kuluva talvi on ollut poikkeuksellinen. Tilannetta vaikeuttaa myös se, että jäänmurtajia on saman verran kuin 1980-luvulla, mutta laivaliikenne on vilkastunut huomattavasti.

Kaikki Arctia Shipping Oy:n kahdeksan jäänmurtajaa ovat olleet liikenteessä viikon verran.

Viime talvena jäänmurrossa oli ongelmia muun muassa siksi, että murheiden yllättäessä osa kahdeksasta murtajasta oli töissä kaukana Suomen aluevesiltä.

Syksyllä julkaistut saksalaiset ja venäläiset teoriat ennustavat, että itäiset korkeapaineet siirtyvät lähemmäs Suomea, mistä seuraa meillä hyvin kuumia kesiä mutta kylmiä talvia.

(MTV3 - STT)

Katso Outi Airolan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.