Mainos

Kymmenen loukkaantui pommi-iskussa Pariisissa

Indonesian Pariisin-lähetystön edessä aamulla sattuneessa pommiräjähdyksessä on loukkaantunut lievästi 10 ihmistä. Iskun tekijästä ei ollut heti tietoa.

Pienikokoinen pakettipommi räjähti varhain aamulla Indonesian Pariisin-suurlähetystön edustalla. Räjähdyksessä haavoittui lievästi kymmenkunta ihmistä.

Teon motiivi oli vielä illansuussa epäselvä. Ranskan poliisi tutkii kuitenkin räjähdyksen mahdollista yhteyttä terrorismiin.

Pakettipommi oli jätetty jalkakäytävälle 1800-luvulta olevan lähetystörakennuksen edustalle. Haavoittuneista yhdeksän vietiin sairaalaan, useimmilla heillä viiltohaavoja muun muassa lasinsirpaleista. Osa oli lähetystön työntekijöitä.

Ranskan viranomaiset luokittelivat räjähdyksen "rikolliseksi", ei terrorismiksi.

Indonesian presidentinvaalit voittanut Susilo Bambang Yudhoyono sen sijaan tuomitsi räjähdyksen terroritekona. Yudhoyono toivoi, että Ranskan hallitus ryhtyy asianmukaisiin toimiin syyllisten saamiseksi kiinni.

Ranskan sisäministeri Dominique de Villepin tapasi maan turvallisuusjohtoa, minkä jälkeen ministeriö ilmoitti, että turvatoimia on määrä kiristää lähetystöjen lähistöllä.

Pääministeri Jean-Pierre Raffarin tuomitsi iskun ja vakuutti, että sen tutkimukset toteutetaan "nopeasti ja perinpohjaisesti".

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.