Mainos

Kymin tehtaan väki marssi ulos

UPM:n Kymin tehtaan työntekijät ovat aloittaneet työnseisauksen. Tuotanto saatiin ajettua alas yön aikana niin, että lakko pääsi alkamaan klo 6.

Kolmen vuorokauden työnseisaus päättyy lauantaiaamuna, jolloin tehtaan käynnistäminen aloitetaan. Normaaliin päivärytmiin päästään maanantaina. Yt-neuvottelut alkavat tiistaina. Metsäjätti UPM ilmoitti eilen vähentävänsä kaikkiaan 200 työntekijää Kymin ja Lappeenrannan tehtailta.

- Tällä työnseisauksella halutaan herätellä yhteiskunnallista keskustelua. Toinen syy on se, että meillä on ollut näitä yt-neuvotteluja toistuvasti ja uudet alkavat taas. Nyt päästetään ulos turhat höyryt, että jaksetaan kevään yt-kierros viedä miehekkäästi läpi, muotoilee UPM Kymin pääluottamusmies Pasi Untolahti.

Kymissä työntekijät vastustavat ulosmarssilla sadan ihmisen vähentämistä. Imoitus uudesta yt-kierroksesta tuli työntekijöille yllätyksenä.

- Jos nyrkkeilytermit sallitaan, niin kyllä tämä oli kuin olisi ilmat lyöty pihalle, Untolahti kuvailee työntekijöiden tunnelmia

Työnseisauksen piirissä on arviolta vajaat 600 ihmistä. Nykyisin Kymin tehtaalla työskentelee 700 ihmistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.