Mainos

Loppuviikolla sadekuuroja ja kylmää kyytiä – Mutta ensi viikolla lämpenee 10 asteella!

Koululaisten kesäloman alku on pelastettu, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela, jonka mukaan koleat säät ovat pian ohi. Loppuviikko jatkuu kuitenkin viileänä tai jopa kylmänä: perjantaina lunta tupruttaa pohjoisesta alkaen aina Keski-Suomeen saakka.

Lämpötilat palaavat ensi viikolla aikakauteen nähden tavanomaisiin lukemiin.

– Ensi viikolla etelässä päästään +20 asteen pintaan viimeistään tiistaina ja pohjoisessakin ollaan laajalti +10 asteen yläpuolella, Jokela lukee sääkartoista.

Lisääntyvästä lämmöstä huolimatta aurinkoa saadaan vielä odotella.

– Ei ole tulossa poutaviikkoa. Kuurosateita voi esiintyä koko maassa.

Perjantaina sataa lunta 

Viikonloppua vietetään kuitenkin vielä koleassa säässä ja pohjoistuulen puhaltaessa. Etelässä vähän lämpenee ja sää näyttää poutaisemmalta. Pohjoisessa on pilvistä ja sateita tulee eri olomuodoissa.

Huomenna torstaina tuulee reilusti pohjoisessa. Torstai-iltana ja perjantainvastaisena yönä pohjoiseen leviää tuulen mukana laajempi räntä- ja lumisadealue. Perjantai onkin viikon tuulisin päivä.

– Lunta voi tulla perjantain vastaisena yönä ja perjantaina aamulla pohjoisessa useitakin senttejä. Lumisateet voivat ulottua perjantaiaamuna maan keskiosaan saakka, meteorologi Jokela kertoo.

Koulujen päättymispäivänä lauantaina lämpötila nousee Etelä- ja Keski-Suomessa noin +15 asteeseen. Sää on poutaista ja aurinkokin näyttäytyy ainakin maan etelä- ja länsiosassa.

Pohjoisessa lakkiaispäivä on pilvinen ja heikkoja sateitakin voi tulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.