Mainos

Kyllästynyt vähättelyyn – sairaanhoitaja julkaisi ajatuksia herättävän tekstin ammattikuntansa puolesta

Nainen osoittaa silmiä avaavan kirjeen kaikille niille, jotka eivät osaa arvostaa sairaanhoitajien tekemää työtä.

Kaikki alkoi, kun kolmen lapsen äiti joutui ikävään tilanteeseen työasunsa vuoksi. Sairaanhoitajana työskentelevä Caitlin Brassington pysähtyi kotimatkalla hakemaan maitoa kaupasta, kun hän törmäsi kaupassa vanhaan tuttuun. Brassington yllättyi täysin, kun hänen tapaamansa henkilö vilkaisi naista ja totesi, ettei ollut tajunnutkaan hänen olevan ”vain sairaanhoitaja”.

Tämä ei valitettavasti ollut ensimmäinen kerta, kun Brassington oli kuullut kyseisen lauseen kahdeksantoistavuotisen uransa aikana. Nainen oli niellyt kommentin lukemattomia kertoja, mutta nyt hän suuttui ja päätti toimia muuttaakseen ihmisten vääristyneitä käsityksiä ammatistaan. 

Olen elvyttänyt, auttanut ja tukenut

Puolustaakseen kaikkia maailman sairaanhoitajia Brassington julkaisi sosiaalisessa mediassa avoimen kirjeen. Hän haluaa kaikkien tietävän, kuinka arvokasta työtä sairaanhoitajat todellisuudessa tekevät. 

"Olen auttanut maailmaan vauvoja, joista monet tarvitsevat apua ottaakseen ensimmäisen hengenvetonsa, ja silti olen vain sairaanhoitaja.

Olen pitänyt kiinni potilaiden käsistä ja auttanut heitä säilyttämään ihmisarvonsa samalla, kun he ottavat viimeisen henkäyksensä, ja silti olen vain sairaanhoitaja.

Olen neuvonut lapsensa menettäneitä surevia vanhempia, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Olen elvyttänyt potilaita herättääkseni heidät taas henkiin, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Olen tarkistanut silmiä, korvia ja käsiä arvioidakseni, hoitaakseni ja hallitakseni sairautta, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Olen kuunnellut jokaisen vastasyntyneen keuhkot ja arvioinut, kulkeeko ilma joissain kohti huonommin, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Voin kouluttaa potilaita, hoitajia ja nuorempia hoitajia, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Olen auttanut potilaita puolustautumaan terveydenhoitojärjestelmässä, joka ei aina laita potilaita etusijalle, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Joulu, lasteni syntymäpäivät ja koulun musikaalit jäävät minulta väliin, kun tulen töihin hoitamaan rakkaitanne, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Voin ottaa verta, kanyloida ja ommella haavan, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Pystyn hoitamaan niin vastasyntyneen lapsen kuin aikuisenkin sydämen pysähtymisen, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.

Pystyn kertomaan, kuinka paljon adrenaliinia tai amiodaronia täytyy antaa, jotta se voisi tuoda lapsesi takaisin eloon, mutta silti olen vain sairaanhoitaja.   

Minulla on kokemusta ja tietämystä, joka on pelastanut ihmishenkiä. Joten, jos olen vain sairaanhoitaja, olen naurettavan ylpeä sellainen."

Brassingtonin teksti on kerännyt runsaasti huomiota ja kannustavia kommentteja. Nainen haluaa kiittää kaikkia hänen tekstiinsä kommentoineita henkilöitä ja toteaa, että nämä kauniit sanat on osoitettu aivan kaikille, jotka joutuvat kuulemaan sanan "vain" ammattinsa edessä. 

Sairaanhoitajat osaavat elintärkeitä taitoja, jotka meidän kaikkien olisi hyvä osata. Jos elvytystaidot eivät ole vielä hallussa, katso ohjeet videoilta.

1:16

1:29

Lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.