Amerikkalainen sairaanhoitaja lähetti 3,5-vuotiaan tyttärensä muualle hoitoon – julkaisi itkuisen kuvan: "Jos joudut olemaan kotona lastesi kanssa koko päivän, pidä sitä siunauksena"

8:48
Miten selitän lapselle, että kotona on pakko olla? Supernanny Pia Penttala kertoo vinkit lastenhoitoon poikkeustilanteessa – "Rutiinit pitäisi säilyttää".

Sairaanhoitaja Devon julkaisi itsestään surumielisen kuvan ja kertoi, että päätti miehineen lähettää 3,5-vuotiaan tyttärensä muualle hoitoon ammattinsa aiheuttaman koronavirusriskin takia.

Hoitajana työskentelevä Devon Oechsleon joutui mahdottoman valinnan eteen, kun hänen ja aviomiehen tuli jatkaa työtä koronaviruksesta huolimatta. Yhdysvalloissa asuvan Devonin mies Jason on pelastusalalla, ja pari päättikin raskain sydämin lähettää 3,5-vuotiaan tyttärensä hyvän perheystävän luo, jotta tämä ei heidän ammattiensa vuoksi altistuisi koronavirukselle.

"Tässä ovat sellaisen ihmisen kasvot, joka kokee saaneensa rangaistuksen..."

Devon julkaisi itsestään Facebookissa kuvan, jossa on itkenyt.

– Tässä ovat sellaisen ihmisen kasvot, joka kokee saaneensa rangaistuksen siksi, että yrittää olla "hyvis". Työni ensiavun hoitajana on juuri sitä, työni, en koe, että se olisi jotain hullua tai erityistä tai ansaitsisi kunnianosoituksia. Jason kokee samoin, hän on palomies ja ensihoitaja, Devon kirjoittaa.

– Mutta työmme ovat nyt tärkeitä ja toisin kuin monia muita, meitä vaaditaan edelleen tekemään työtä. Ja tuo työ tuo mukanaan korkean riskin saada infektio ja levittää tätä hiton virusta.

"En saa halata häntä"

Devon työskentelee myös koronaviruksen saaneiden potilaiden kanssa eikä halua tyttärensä altistuvan virukselle. Perhe päätti lähettää tytön hoitoon.

– En saa mennä hänen luokseen vierailulle. En saa halata häntä. En ole peittelemässä häntä illalla. Soittelemme FaceTime-videopuheluita, ja siinä se, Devon kuvaa.

Lapsi on hoidossa aluksi kuukauden, mutta Devon toteaa, että tilanne voi jatkua pidempäänkin. Moni hänen perheellisistä työtovereistaan on päätynyt samaan ratkaisuun.

–Joten, jos olet lukenut tekstiäni näin pitkälle ja joudut olemaan kotona lastesi kanssa koko päivän, pidä sitä siunauksena, ei missään nimessä vähempänä. Ja luojan tähden, pysykää kaikki kotona. Mitä nopeammin tämä paska on ohi, sitä nopeammin lapseni voi tulla kotiin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

"Kertokaa ihmeessä, mitä muita vaihtoehtoja minulla oli"

Devonin teksti nousi pian hitiksi ja keräsi kymmeniä tuhansia kommentteja ja jakoja Facebookissa. Uskomatonta kyllä, Devon sai osalta kommentoijista kritiikkiä siksi, että päätti lähettää lapsensa hoitoon. Nainen otti soraäänet napakkaan käsittelyyn.

– Ettäs kehtaatte sanoa minulle, että "hankkiuduin lapsestani eroon" tai "sinä teit valinnan, oli myös muita vaihtoehtoja" ja "mikään työ ei olisi sen arvoinen, että lähetän lapseni tuntemattomien kasvattamaksi". Jos ensiavun henkilökunta ei olisi paikalla, koska otti loparit pysyäkseen kotona lapsensa kanssa, se olisi aika paskamainen päivä teille, Devon lataa.

– Kertokaa ihmeessä, mitä muita vaihtoehtoja minulla oli, kun kerran tunnette tilanteeni niin hyvin? Tyttö on 15 minuutin matkan päässä samalla kadulla, asumassa rakastamansa ihmisen kanssa, joka myös rakastaa häntä. Emme me vain heränneet aamulla ja päättäneet antaa häntä tuntemattomalle ihmiselle.

Myös tukea ja kiitoksia sataa

Moni kuitenkin ymmärtää Devonin tilanteen täysin.

– Kolmen lapsen äitinä (tiedän, että) antaisin elämäni heidän puolestaan. Et lähetä tyttöä pois, lähetät hänet turvaan! Niin vanhempi tekee. Hän suojelee lapsiaan! Olet sankari, ja sinä ja miehesi panette itsenne alttiiksi haitalle auttaaksenne muita. Pysy vahvana ja tiedä, että teet sen, mitä kenen tahansa vanhemman pitäisi samassa tilanteessa tehdä, Kelly Hebblethwaite-Cornman kehuu ja kiittelee Facebookissa.

– Joskus teemme vaikeimmat asiat rakkaudesta. Pysy turvassa ja vahvana, Donna Dillard sanoo.

– Kuivaa kyynelesi, äiti. Olet sotilas etulinjassa, uhraat paljon meidän muiden vuoksi ja sinua tulisi ylistää! Rakastamme sinua ja seisomme aivan takanasi ja sydäntä särkevän päätöksesi takana, T Elaine Ceal sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja