Mainos

Syöpään sairastunut sairaanhoitaja kirjoitti anteeksipyynnön potilailleen: ”Olen pahoillani, en ymmärtänyt”

Sairaanhoitajan koskettava tilitys tuo kyyneleet silmiin.

Lindsay Norris on 33-vuotias kahden lapsen äiti Kansasin Olathesta. Norris on vuosien ajan hoitanut syöpäpotilaita sairaanhoitajana.

Vasta kun Norrisilla itsellään todettiin syöpä, hän kuitenkin ymmärsi, miltä se todella tuntuu. Siksi nainen kirjoittikin blogipostauksen otsikolla: "Kaikki rakkaat syöpäpotilaat, joita ikinä olen hoitanut, olen pahoillani, en ymmärtänyt".

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Norris julkaisi kirjeensä marraskuun 14. päivänä, kaksi kuukautta sen jälkeen, kun hänellä itsellään diagnosoitiin kakkosvaiheeseen edennyt paksusuolen rauhassyöpä. Hän kertoo, että luuli todella kaikkien työvuosiensa aikana tajunneen, miltä hänen potilaistaan tuntuu.

– En koskaan ymmärtänyt, miltä oikeasti tuntuu kuulla ne sanat, Norris myöntää kuitenkin nyt.

Norris sanoo, ettei ymmärtänyt, kuinka rankkaa odottaminen on, kuinka kiusallista on kertoa muille uutiset, millaisia mielialan vaihteluita potilas joutuu kestämään ja, kuinka se sattuu, kun jää ulkopuolelle, tai kuinka hämmentävää tuo kaikki on. Norris kertoo, että vasta sairauden osuttua omalle kohdalle hän ymmärtää myös, mitä todella tarkoittaa, kun syöpäpotilas kertoo olevansa väsynyt.

"En ymmärtänyt, kuinka huolissanne olitte lapsistanne"

3-vuotiaan Harrisonin ja 7 kuukautta vanhan Evelynin äiti myöntää kirjoituksessaan, että eniten hän katuu sitä, kuinka kohteli potilaita, joilla oli lapsia.

– En ymmärtänyt, kuinka huolissanne olitte lapsistanne. Minun olisi pitänyt jutella kanssanne heistä enemmän: eikä vain rajoituksista nostamisessa tai pöpöistä. Olitte huolissanne siitä, kuinka tämä vaikuttaisi heihin. Olitte huolissanne siitä, ettette pysyneet heidän perässään tai pystyneet huolehtimaan heistä kunnolla huonoina päivinänne. Olitte huolissanne siitä, että tämä jättäisi heihin jälkensä ja heidät hämmentyneiksi. Olitte huolissanne siitä, että joutuisitte jättämään heidät. Olen pahoillani. En ymmärtänyt sitä.

Kirjeensä hän lopetti positiiviseen sävyyn.

– Vaikka terveysalan työntekijät eivät tiedä, millaista on olla sinä (no, me), se on ok. Kukaan ei tiedä. Toivon vain, että pystyin silti antamaan vähän opastusta ja voimaa auttaakseni sinut syöpähoitojen läpi. Vaikka en ymmärtänytkään.

Norris kertoo, että kemoterapian ja säteilyhoidon vuoksi hänen aviomiehensä, Camden, on ollut hänen ja lasten tukena.

***

3:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.