Mainos

Syöpäsairaan pikkutytön äiti jakoi koskettavan kirjeen hoitajille: "Emme pystyisi tähän ilman teitä"

Syöpäsairaan tytön äiti haluaa kiittää kaikkia hoitajia siitä uskomattomasta työstä, jota he pienten potilaidensa eteen päivittäin tekevät. 

Shelby Skiles ja hänen miehensä Jonathan päätyivät viime toukokuussa ensiapuun pelottavasta syystä; heidän kaksivuotiaalla tyttärellään Sophiella oli vaikeuksia hengittää normaalisti. Ensiapuun päästyään kävi nopeasti ilmi, että tyttö täytyi siirtää lastensairaalaan, jossa hänen rinnastaan löydettiin pesäpallon kokoinen kasvain. Onnellinen perhe-elämä vaihtui pian sairaalan käytävillä odotteluun, kun Sophielle diagnosoitiin T-solulymfooma.

– Tavoitteeni koko tämän prosessin aikana on ollut olla läpinäkyvä, rehellinen ja kertoa totuus siitä, millaista syövän kanssa taisteleminen todellisuudessa on, Skiles kertoo blogissaan ja lisää, ettei ole myöskään halunnut silotella huonoja päiviä, vaan kertoa asioista juuri niin kuin ne ovat.

Vaikka elämä diagnoosin saamisen jälkeen on ollut raastavaa, myös huonojen päivien keskellä on näkynyt valonpilkahduksia.  Usein tämä valo on erityisen ystävällinen sairaanhoitaja. Osoittaakseen kiitollisuutensa, Skiles kirjoitti koskettavan kirjeen kaikille niille sairaanhoitajille, jotka ovat hoitaneet Sophieta rankan syöpätaistelun aikana. Laajalle levinneen kirjeen sanoma on, että äiti todella näkee sairaanhoitajat ja kaiken sen työn, jota he tekevät hänen tyttärensä ja muiden sairaiden lasten ja heidän vanhempiensa eteen. 

"Te pelastatte vauvojamme, emmekä pystyisi tähän ilman sinua"

Vaikka syövässä ei ole mitään mukavaa tai miellyttävää, sairaanhoitajat ovat niitä, jotka voivat tehdä sairaalassa olosta lapselle hieman helpompaa.

– Hyvät hoitajat. Näen teidät. Istun sohvalla koko päivän ja näen teidät. Yritätte niin kovasti tehdä itsestänne huomaamattomia minulle ja lapselleni. Näen kasvojenne vapisen hieman, kun hän näkee teidät ja itkee. Yritätte niin monella tapaa helpottaa hänen pelkojaan, äiti kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Skiles on seurannut sairaanhoitajia ja hän tietää, kuinka paljon työtä he tekevät ja kuinka monta sairasta lasta he joutuvat kohtaamaan työpäivänsä aikana.

– Näen teidän silittävän pientä kaljua päätä ja kietovan hänet tiukasti peiton alle. Näen teidän pitelevän itkevää äitiä, joka on saanut huonoja uutisia. Näen teidän olevan tietokoneella samalla kun pitelette vauvaa, jonka äiti ei voi tai ei tule sairaalaan hänen kanssaan, Skiles toteaa.

Sairaanhoitajat ovat niitä, jotka laittavat oman elämänsä sivuun hoitaakseen sairasta, joskus kuolevaa lasta. He astuvat jokaiseen huoneeseen hymy huulilla riippumatta siitä, mitä siellä tulee tapahtumaan.

– Tarkistatte kuntoni yhtä usein kuin hänenkin. Istutte ja kuuntelette jaarittelujani kymmenien minuuttien ajan, vaikka puhelimenne pärisee ja tehtävälistanne on kilometrien pituinen.

– Näen teidän pitelevän pieniä käsiä, vaihtavan likaisia lakanoita, kääntävän lääkekieltä potilaille ja pyyhkivän kyyneliä silloin, kun tulette ulos huoneesta, jossa on selvästi rankkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaiken tämän työn keskellä sairaanhoitajat muistavat kohdella lapsia myös lapsina, ei vain potilaina. Skiles toteaa, että mikään määrä kortteja ja lahjakoreja ei pysty korvaamaan sitä työtä, mitä sairaanhoitajat potilaidensa eteen tekevät.

– Lapsemme eivät saisi, mitä he tarvitsevat, ilman teitä. Minun kaltaiseni äidit eivät pysyisi järjissään tai tulisi kuulluksi ilman teitä. Te pelastatte vauvojamme, emmekä pystyisi tähän ilman teitä, Skiles päättää.

Lähde: Liftable 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.