Mainos

Kyllä vai ei seksin ostamiselle? Ministeri ja kansanedustaja eri linjoilla

Vasemmistoliiton kansanedustaja, tutkija Anna Kontula vastustaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) ehdottamaa seksin ostamisen täyskieltoa. Henriksson on perustellut ehdotustaan erityisesti Ruotsissa saaduista kokemuksista.

Ruotsissa seksin ostaminen on täysin kielletty, kun Suomessa seksin ostaminen on kielletty ihmiskaupan ja parituksen uhreilta.

– Ruotsissa väitetyistä hyvistä kokemuksista ei ole mitään näyttöä. Päinvastoin, on näyttöä siitä, että kielto ei ole vähentänyt ihmiskauppaa eikä ole parantanut uhrien tilannetta. Se on heikentänyt seksityöläisten asemaa, Kontula sanoi Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelmassa.

– Tällainen laki heittäisi seksityöläiset marginaaliin. Heidät leimattaisiin ja syrjäytymisen riski kasvaisi. He joutuisivat pelkäämään väkivaltaa eivätkä uskaltaisi ilmoittaa asiasta poliisille.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on eri linjoilla.

– Uskon, että vapaaehtoisesti itseään myyviä on vähän. Nykyinen laki ei suojaa ihmiskaupan ja parituksen uhreja riittävästi. Kyse on siitä, että nuoria tyttöjä pakotetaan kaduille ja yhteiskunnan tulee heikossa asemassa olevia ihmisiä, Henriksson sanoi.

– Täyskielto ei heikentäisi prostituoitujen asemaa kuten väitetään. Ruotsissa tutkimukset ovat osoittaneet, että siellä katuprostituutio on puolittunut ja 70 prosenttia kansalaisista on sitä mieltä, että laki on toiminut hyvin. Myöskään maan alle menneen prostituution ei ole todettu yleistyneen.

Henriksson ei myöskään innostu bordellien laillistamisesta.

– Se on huono ajatus. Hollannissa se on sallittua ja raporttien mukaan se on tuonut tullessaan ihmiskauppaa ja paritusta. Minusta voimme ottaa mallia Ruotsista. Se ei halua olla ihmiskauppiaille houkutteleva maa eikä Suomenkaan pitäisi sitä olla, Henriksson sanoi.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja