Mainos

Kvaerner Masa-Yardsille yli kahden miljardin risteilijätilaus

Kvaerner Masa-Yards toimittaa 86 000 bruttorekisteritonnin risteilyaluksen italialaiselle Costa Crociere -varustamolle. Yhtiöt julkistivat lähes 2,3 miljardin markan arvoisen sopimuksen tänään.

-Hinta on huomattavasti korkeampi kuin aikaisemmissa, ja tämä on budjetin mukaan taloudellisesti erittäin hyvä kauppa, kehuu pääjohtaja Martin Saarikangas. Tilaukseen liittyy kuusi prosenttia julkista telakkatukea. Alus rakennetaan Kvaernerin Helsingin-telakalla ja luovutetaan tilaajalle keväällä 2003. Kvaerner Masa-Yardsin mukaan tilaus työllistää viidentuhannen henkilötyövuoden verran. Noin puolet tästä määrästä tulee kotimaisille pkt-alan yrityksille. Saarikangas sanoo, että tilaus sopii erinomaisesti Helsingin-telakan työllisyystilanteeseen. -Jatkotyöt tulevat turvatuiksi, eikä katkoksia tule, joten tilaus on siltä kannalta erittäin hyvä, hän sanoo.

Martin Saarikangas

Helsingissä saatiin keväällä valmiiksi Costa Atlantica -risteilyalus, joka on uuden risteilijän sisaralus. Se luovutettiin Costa-varustamolle kesäkuussa. Tilauksessa on lisäksi kolme laivaa Carnival-varustamolle, joka on toinen Costan omistajista. Parhaillaan on rakenteilla Carnival Spirit, jota Saarikangas kuvaa nyt tilatun laivan serkkualukseksi.

Pääjohtaja Saarikangas uskaltaa odottaa Costalta yhä uusia tilauksia. -Kyllä töitä on tehty koko kesä kovasti. Toivon mukaan tilauksia tulee lisää, hän kertoo. Kvaerner Masa-Yardsin koko tilauskanta on nyt 20,5 miljardia markkaa. Edellisen suurtilauksensa yhtiö sai helmikuussa. Yhdysvaltalais-norjalainen Royal Caribbean Cruises -varustamo tilasi silloin kaksi Eagle-luokan alusta. Sopimuksen arvo oli lähes seitsemän miljardia markkaa. Alukset rakennetaan Turun-telakalla.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.