Mainos

Kuwait suostui ottamaan lisää amerikkalaissotilaita

Kuwait suostui tänään Yhdysvaltain pyyntöön lisätä Kuwaitiin sijoitettujen amerikkalaissotilaiden määrää joillakin tuhansilla, kertoivat Kuwaitin viranomaiset. Nimettömäksi jääneen viranomaislähteen mukaan lisäys on hieman vähemmän kuin Yhdysvaltain ehdottama viisituhatta sotilasta.

Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin edustajat kertoivat perjantaina, että Persianlahdelle sijoitettujen amerikkalaisjoukkojen täydennykseksi on määrätty 5000 sotilasta Texasin Fort Hood -tukikohdasta siltä varalta, että amerikkalaiset tekevät uuden iskun Irakiin.

Yhdysvaltain puolustusministeri William Perry pyysi eilen Kuwaitin emiiriltä, sheikki Jaber al-Ahmad al-Sabahilta lupaa sotilasmäärän lisäämiselle. Naapurivaltioiden vastahakoisuudesta huolimatta Kuwaitin odotettiin suostuvan sotilaalliseen yhteistyöhön, koska maavoimien sotilaat kuuluvat pikemminkin puolustus- kuin hyökkäysvoimiin, eivätkä sotilaat ole siksi samanlainen uhka kuin esimerkiksi ilmavoimien koneiden saattaminen alueelle.

Yhdysvallat on jo lähettänyt Kuwaitiin kahdeksan laserohjautuvin pommein varustettua Stealth-hävittäjää, jotka näkyvät heikosti tutkissa. Lisäksi Intian Diego Garcian tukikohtaan Intian valtamerelle on siirretty neljä vietnaminaikaista B-52-pommikonetta, joissa on risteilyohjuksia.

Lähipäivien aikana alueelle on määrä siirtää myös kaksi lentotukialusta. Niiden varustukseen kuuluu yhteensä yli 150 merivoimien konetta, taistelulaivoja ja sukellusveneitä, joiden aseistukseen kuuluu risteilyohjuksia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.