Kuvat vuosien varrelta: Sofia Belórf 30 vuotta! Näin seurapiirikaunottaren elämä julkisuudessa alkoi – koulukiusaamista ja hankala isäsuhde

7:03
Sofia Belórf saapui kuulemaan avomiehensä Niko Ranta-Ahon kuulemista Helsingin Käräjäoikeudessa.

Värikkäästä seurapiirielämästään tunnettu kaunotar on ollut julkisuudessa jo lähes kymmenen vuotta. 

Tänään maanantaina (6.4.) 30 vuotta täyttävä seurapiirikaunotar Sofia Belórf nousi julkisuuteen kymmenen vuotta sitten, kun hän voitti  Miss Helsinki -kauneuskilpailun. Kaunotar seurusteli kruunaushetkellä Big Brother -ohjelmasta tutun Niko Nousiaisen  kanssa. Tuolloin Sofian sukunimi oli vielä Ruusila.

– Ensimmäistä kertaa tapasin Sofian syksyllä, kun olin kavereideni kanssa baarissa. Olemme tapailleet nyt jonkin aikaa ja kai sitä voi seurusteluksi jo sanoa, Niko totesi tuolloin MTV Uutisille.

Vuoden päätteeksi Sofia nousi Suomen googletetuimpien listalle. Hän oli nopeimmin nouseva kotimainen julkisuuden henkilö.

Kosinta ja muutto

Vuotta myöhemmin, pariskunnan vuosipäivänä Nousiainen kosi rakastaan. Nousiainen oli varannut huoneen Hotelli Kämpistä ja vienyt mielitiettynsä sushiravintolaan. 

Pian kosinnan jälkeen he muuttivat yhteiseen kotiin Helsingin keskustaan. Aiemmin he olivat asuneet Sofian 28 neliön yksiössä Vuosaaressa. 

Häät

Vuotta myöhemmin, vuoden 2012 kesällä pariskunta sanoi toisilleen tahdon Helsingin Tuomiokirkossa. Nousiaisen bestmanina toimivat Hunks-kollegat Esko Eerikäinen ja Mauno Ahonen. Sofian kaasona olivat Martina Aitolehti ja Sunneva Kantola.

Sofia otti sukunimekseen kaksoisnimen, Ruusila-Nousiainen

Urheilu

Sofia aloitti myös bikinifitness-uran. Vuonna 2015 hän omisti koko vuoden fitnessurheilulle. 

– Aloitin nollasta amatööritasolla ja kipusin ennätysvauhtia ammattilaiseksi, kun voitin ensin SM-overallin lokakuussa ja MM-kultaa IFBB:n Bikini fitness -kisoista marraskuussa, hän kirjoitti somepäivityksessään vuonna 2015. 

Isäsuhde ja koulukiusaaminen

Marokkolaisen isän ja suomalaisen äidin tytär sai kotipaikkakunnallaan Ylivieskassa taustansa takia negatiivista huomiota.

– Ala-asteella minua alettiin kiusata taustani ja ulkonäköni takia. Minulla oli paksu, pitkä tukka ja tytöt nimittelivät rasistisesti huudellen, Ruusila-Nousiainen kertoi kirjassaan.

Fitness-tähden vanhemmat erosivat hänen ollessaan 12-vuotias, eikä nainen kuvaile eron sujuneen kovin hyvin. Eron seurauksena Ruusila-Nousiaisen isä muutti pois Suomesta.

– Suutuin isälleni, koska elämämme oli aika vaikeaa sen jälkeen. En halunnut olla hänen kanssaan missään tekemisissä. Olenkin etääntynyt isästäni, kirjassa paljastetaan.

– Menetin isäni käytännössä silloin 12-vuotiaana ja olemme edelleen hyvin vähän tekemisissä.

Samana vuonna Sofia muutti nimensä Belórf-Nousiaiseksi. Nimen alkuosa on hänen isänsä sukunimi. 

Ero ja uusi puoliso

Vuoden 2017 keväällä kuitenkin Sofian ja Nikon erosta alkoi liikkua huhuja, kun nainen edusti Emma-gaalassa ilman sormustaan. Myöhemmin pari vahvisti eronneensa.

Sofia alkoi seurustella nykyisen kumppaninsa Niko Ranta-ahon kanssa vuonna 2018. Pariskunta asui Espanjan Marbellassa.

Noin vuotta myöhemmin pariskunta nousi otsikoihin, kun heidät molemmat vangittiin suureen katiska-huuvevyyhtiin liittyen. Belórfia itseään on tarkoitus kuulla oikeudessa jossain vaiheessa toukokuussa. Häntä syytetään huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Belórf kiistää kaikki syytteet.

Ranta-aho on istunut viime vuoden heinäkuusta saakka tutkintavankeudessa. Pari viikkoa sitten mies tunnusti yllättäen lähes kaiken häntä vastaan nostetut syytteet. Nykyisin Belórf-sukunimellä esiintyvä Sofia on ollut miehensä tukena asiassa.

Eilen sunnuntaina kaunotar juhli syntymäpäiviään sosiaalisen median perusteella. Hän julkaisi Instagramin tarinoissa videon, jossa nautiskelee virvokkeista musiikin kera. 

Belórf on avautunut useasti Instagramissa vaikeasta vuodestaan. 

– Voin sanoa, että tämä vuosi on ollut yhtä helvettiä, mutta tiedän, että kaikki menee parempaan päin, hän kirjoittaa lisäten kuvatunnisteiksi katiska, koronaja kolmikymppiset, hän kirjoitti maaliskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja