Mainos

KUVAT: Puoli miljoonaa irakilaista pakenee kapinallisia

Yli 500 000 asukasta on paennut Irakin toiseksi suurimmasta kaupungista Mosulista kapinallisten pelossa.

Kaupungin asukkaat ovat paenneet autoilla ja jalkaisin, osalla on mukanaan vain se, mitä he pystyvät kantamaan muovipusseissa.

Islamistikapinalliset ovat vallanneet Mosulin ja kansainväliset järjestöt ovat raportoineen suurista vaikeuksista. Väkivalta on vaatinut uhreja, joita taisteluiden lamauttamat sairaalat eivät ole kyenneet hoitamaan.

Jotkut alueen moskeijoista ovat muuntuneet klinikoiksi.

Turkin ulkoministerin mukaan islamistitaistelijat ovat siepanneet 80 turkkilaista kahdessa erillisessä iskussa Mosulissa. Heidän joukossaan on Turkin konsuli ja lapsia. Turkki sanoi kostavansa, jos yhtäkään Irakissa siepatuista turkkilaisista vahingoitetaan.  

Islamistitaistelijat ovat tänään vallanneet myös Tikritin kaupungin ja vapauttaneet satoja vankeja paikallisesta vankilasta, kertoo poliisi. Kaupunki sijaitsee Salaheddinin maakunnassa, noin puolessa välissä Mosulin kaupungista Bagdadiin. 

Sunnimuslimeista koostuvat kapinalliset ovat tällä viikolla hyökänneet shiiamuslimien johtaman Irakin hallituksen joukkoja vastaan myös useissa muissa maakunnissa.  

Viranomaisten mukaan ainakin 37 ihmistä kuoli päivän aikana räjähdyksissä shiiamuslimialueilla eri puolilla maata. Ainakin 15 kuoli itsemurhaiskussa Bagdadissa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.