Mainos

KUVAT: Matkustajat pelästyivät Finnairin lennolla: "Varsin harvinainen tapahtuma"

Vaasalaisen Pontus Backin lentomatka sai erikoisen käänteen tiistaina, kun Finnairin koneen tuulilasi hajosi kesken lennon. 

Kone oli matkalla iltapäivällä Vaasasta Helsinkiin.

Kone alkoi kesken lennon hidastaa vauhtiaan ja lentoemännät lopettivat tarjoilun. Backin mukaan hän ja kanssamatkustajat huomasivat, ettei kaikki ole kohdallaan. 

– Pientä pelkoa siinä tuli, kun ei tiennyt, mitä tapahtuu. Muutkin ihmiset rupesivat katselemaan ulos ja toisiaan. Matkustamossa oli hiljaista, Back sanoo. 

– Lennän sen verran, että huomaan jos jotain menee niin, kuin ei pidä. En ole ennen kokenut vastaavaa, niin tietysti se pisti miettimään, kun koneita on tippunut ja kadonnut. 

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Back kuitenkin kehuu koneen kapteenin toimintaa tilanteessa. Miehistö hoiti matkustajista dramaattiselta tuntuneen tilanteen hyvin. 

– Kapteeni sanoi rauhallisesti ja asiallisesti, että tuulilasissa on halkeama. Hän lisäsi, että siinä on kolme kerrosta ja vain yksi on rikki. Ei vaaraa. Lensimme loppumatkan tavallista pienemmällä nopeudella ja matalammalla, mutta tulimme aikataulussa perille, Back kertoo. 

Hän päätti napata laskeutumisen jälkeen koneen sisä- ja ulkopuolelta kuvat muistoksi erikoisesta matkasta. 

– Ohjaamon ovi oli auki ja muutama muukin otti kännykällä kuvia. Sanoin kapteenille, että meinasi kyllä tulla pupu pöksyyn. 

Finnairin tiedottajan  Päivyt Tallqvistin mukaan kyseessä ei ole ihan jokapäiväinen tapaus. Hän ei osaa sanoa tarkkaan, mikä vaurion aiheutti tai osuiko tuulilasiin joku. 

– Tilanne on harvinainen. Näin voi käydä, jos tuulilasin kerrosten väliin on kertynyt kosteutta tai lämpövastukset ovat vaurioituneet. Tuulilasi menee nyt vaihtoon, Tallqvist sanoo. 

Aiheutuiko tilanteesta vaaraa matkustajille?

– Ei. Ohjaamosssa on kaksi erillistä tuulilasia, joista toinen säröytyi. Toisella pilotilla säilyi täysin esteetön näkyvyys.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.