Kuvat Christianin Eriksenin elvytyksestä järkyttivät jalkapallomaailmaa – Uefalta kyseenalainen vastaus kritiikkiin

5:23
Tanska piti sunnuntaina lehdistötilaisuuden Christian Eriksenin tilasta.

Christian Eriksenin elvytyksen näyttäminen tv-kuvissa sekä ottelun jatkaminen sai aikaan valtavan palauteryöpyn EM-kisojen Suomi-Tanska-ottelusta. Nyt Euroopan jalkapalloliitto Uefa on vastannut kritiikkiin.

Huuhkajat voitti ottelun 1-0 Joel Pohjanpalon osumalla. TV-yleisö järkyttyi, kun kuvissa näytettiin elotonta Erikseniä, jota elvytettiin. Tanskan pelaajista muodosti joukkuetoverinsa eteen tätä suojelevan muurin. TV-kuvaa maailmalle välittänyt Uefa osoitti syyttävällä sormella ottelua lähettäneitä tv-yhtiöitä.

– Haluamme kertoa tv-kuviin liittyen, että kaikilla tv-kanavilla on ollut mahdollisuus palata studioon ja sen monet tekivät. Se on heidän toimituksellinen valintansa näyttää livekuvaa tai olla näyttämättä, Uefa kertoi tanskalaiselle TV2 Sportille lähettämässään sähköpostissa.

Uefan välittämä kuva Eriksenin tilanteesta on erityisen huomioitavaa, sillä jalkapallo-otteluiden tv-lähetyksille on määritelty säännöt, joissa esimerkiksi ei ole sallittua näyttää kentälle juoksijoita tai poliittisia viestiejä.

Ottelun jatkaminen oli myös suuren kritiikin kohteena. Peli keskeytettiin Eriksenin sairaskohtauksen vuoksi ja sitä jatkettiin pitkän tauon jälkeen. Tanskalaisleirissä oltiin jälkikäteen sitä mieltä, että peliä ei olisi pitänyt jatkaa järkyttävän tapahtuman jälkeen.

Uefa oli antanut joukkueelle kaksi vaihtoehtoa, pelata peli samana iltana loppuun tai jatkaa sitä sunnuntaina puoliltapäivin. Se kertoi TV2 Sportille, että Uefa suostui jatkamaan ottelua molempien joukkueiden pelaajien pyynnöstä.

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand painotti kuitenkin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Uefa ei olisi painostanut jatkamaan peliä samana iltana. 

– Ei ollut vain muita vaihtoehtoja, koska Suomi pelaa 16. kesäkuuta. Jos he olisivat pelanneet seuraavana päivänä, olisi ottelua voinut lykätä vielä yhdellä päivällä, Hjulmand sanoi tuolloin.

Uefa viittasi vastauksessaan turnaussääntöjen artiklaan numero 29. Siinä sanotaan, että keskeytettyjä otteluita tulee jatkaa seuraavana päivänä, jos niitä ei voida pelata loppuun samana päivänä. Artiklassa ei sanota, että miksi käytössä on vain kaksi vaihtoehtoa tällaisten tilanteiden varalle.

Tanskan turnaus jatkuu torstaina ottelulla Belgiaa vastaan. Huuhkajat kohtaa keskiviikkona Pietarissa Venäjän.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja