Tanskan päävalmentaja paljasti, mitä pukuhuoneessa tapahtui ennen ottelun jatkumista – "En voi antaa tarpeeksi ruusuja tälle joukkueelle"

8:55
Huuhkajien Tanska-ottelussa koettiin järkyttäviä hetkiä Christian Eriksenin lyyhistyttyä kentän pintaan.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue avasi EM-kisojen historiansa voitokkaasti Tanskaa vastaan 1-0. Ottelu muistetaan kuitenkin Christian Eriksenin lyyhistymisestä kentän pintaan. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, mitä joukkueen pukuhuoneessa tapahtui ennen pelin jatkumista.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lähestymässä loppuaan, kun tanskalaistähti Eriksen tuupertui nurmen pintaan. Häntä elvytettiin pidempi tovi, jonka jälkeen oli edessä siirto sairalaan jatkotoimenpiteisiin. Ottelu oli keskeytettynä yli tunnin ajan.

– Tämä oli ilta, jolloin näki, mikä on tärkeintä elämässä. Se on ihmiset ja suhteet, Hjulmand totesi.

Hjulmand hehkutti omia pelaajiaan, jotka iskeytyivät yhteen vaikean hetken keskellä.

– En voi antaa tarpeeksi ruusuja tälle joukkueelle. Yksi meidän pelaajista siinä tilassa ja pelaajat kokoontuivat pukuhuoneeseen ja tarkistivat hänen tilansa. He puhuivat tunteista ja pitivät huolta toisistaan, Hjulmand sanoi.

Tanskalaisluotsi murtui kyyneliin, kun häneltä kysyttiin joukkueen pelaajien muodostamasta ringistä Eriksenin ympärille.

– Meillä on huippuammattilaisia urheilijoita, jotka uhraavat paljon suoriutuakseen kentällä. Ryhmän sisäinen ystävyys ei ole pelkästään joukkueesta kiinni. Heidän elämänsä ovat sulautuneet yhteen. Kaikki ajattelevat heti perhettä, Christianin perhettä. Kaikki ajatuksemme ovat hänen luonaan. Hän on loistava pelaaja ja vielä parempi ihminen, Hjulmand totesi.

Ottelun jatkumista pitkän tauon ja traagisen tapahtuman jälkeen ihmeteltiin. Tanskalla oli vaihtoehtoina pelata ottelu loppuun lauantaina tai sunnuntaina. Hjulmand painotti, että Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei painostanut joukkuetta päätöksessä. Tieto Eriksenin vakaasta tilasta antoi paino-arvoa päätökselle.

– Pelaajat keskustelivat toistensa ja Christianin kanssa, minkä jälkeen päättivät jatkaa ottelua, Hjulmand sanoi.

Päätös ei ollut helppo.

– Pukukopissa oli pelaajia, jotka olivat henkisesti täysin loppu. Toiset sanoivat toisille, että "voimmeko oikeasti tehdä tämän?" Osa sanoi, että eivät pysty pelaamaan ja toiset, että voivat yrittää. Puhuimme paljon tunteista ja lupasimme tehdä toisille tilaa olemassaolevista tunteista. Se on ok, jos ei halua jatkaa, Hjulmand kertoi.

– Meillä on ammattilaisia, jotka auttavat meidät eteenpäin. Seuraavien päivien aikana prosessoimme tapahtuneen päästäksemme eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla, Hjulmand päätti.

Tanskan joukkueen turnaus jatkuu torstaina Belgiaa vastaan. Huuhkajien seuraava ottelu on luvassa keskiviikkona Pietarissa, kun vastaan asettuu Venäjä.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja