Kuvaparit todistavat huikean muodonmuutoksen: Tunnistaisitko tätä pariskuntaa enää vanhoista kuvista?

7:35
Syke koholle! Testaa tämä kesätreeni.

Amerikkalaispari koki yhdessä uskomattoman muodonmuutoksen. Kuvat puhuvat puolestaan!

Yhdysvaltojen Illinois'ssa asuva Ethan Spiezer, 36, on kamppaillut tunnesyömisen kanssa koko ikänsä. Toissa vuonna tuolloin yli 180-kiloinen mies päätti kuitenkin muuttaa elämänsä suunnan täysin, kertoo miestä haastatellut Bored Panda -sivusto.

Yli 90 kiloa pudottaneen Ethanin vaatekoko on pienentynyt alle kahdessa vuodessa koosta 6XL kokoon XL, eikä mies näytä enää entiseltään. Reilu vuosi sitten myös miehen 41-vuotias vaimo, Rebecca, päätti kokeilla tervempää elämäntyyliä ja on tähän mennessä pudottanut jo 45 kiloa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Olin hengästynyt ja väsynyt koko ajan"

Ethan on jakanut painonpudotussaavutuksiaan ahkerasti sosiaalisessa mediassa, muun muassa Redditissä. Ajatus painonpudotuksesta sai alkunsa lomareissulla.

– Kävin lomalla San Diegossa. Tarvitsin lentokoneessa turvavyöhön lisäosan, en mahtunut huvipuistossa laitteisiin ja olin hengästynyt ja väsynyt koko ajan. Myös vaimollani oli vaikeaa. Äitini oli juuri kuollut, ja olin äärimmäisen alakuloinen. Tajusin, kuinka tärkeää oli, että olisin olemassa lapsiani varten, joten päätin tehdä tämän [painonpudotus]matkan, mies kertoo Bored Panda -sivustolle.

Men's Health -sivustolle mies kertoi viime vuonna kauhistuneensa myös tuntemattoman ottamaa lomakuvaa itsestään ja pojastaan.

Ethan kertoo uskoneensa vahvasti, että kuolisi, jos ei pudottaisi kymmeniä kiloja. Niinpä hän antoi itselleen kaksi vuotta aikaa saavuttaa tavoitteensa. Avukseen Ethan otti ketodieetin ja pätkäpaaston. Niiden avulla hän pudotti ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana liki 60 kiloa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Päivä kerrallaan

Mies aloitti vähentämällä hiilihydraatteja ruokavaliostaan, kunnes luopui niistä lopulta lähes kokonaan. Pätkäpaastoa hän harjoitti syömällä vain puolenpäivän ja iltakahdeksan välisenä aikana.

– Tein päivän kerrallaan. Tiesin, että voisin tehdä yhden päivän, vaikken voisi tehdä viikkoa. Joten tein yhden päivän, ja jatkoin sitä tekemällä sen uudelleen ja uudelleen. 

45 kiloa pudotettuaan Ethan aloitti säännöllisen liikunnan ja otti kuminauhat avukseen.

Miehen muutos inspiroi myös Rebecca-vaimoa, joka on vuodessa ja kahdessa kuukaudessa pudottanut 45 kiloa. Ethanin mukaan on mahtavaa, että kumppani osallistui elämänmuutokseen, vaikka puolisoiden dieetit poikkeavat toisistaan.

– Kannustava puoliso tekee kaikesta parempaa aina tiskeistä 135 kilon pudottamiseen asti.

"Oletamme, että painonpudotus korreloi suoraan vaa'an lukemien kanssa"

Terve elämä on kannattanut, sillä se on parantanut pariskunnan terveydentilaa huomattavasti. Ethan kertoo, ettei hänen verensokerinsa ole enää koholla, hänellä ei ole enää rasvamaksatautia ja verenpainekin on laskenut normaalilukemiin. Rebeccan kantapääkipu ja erilaiset kivut muuallakin kehossa ovat vähentyneet.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ethanin mielestä on myös mahtavaa, että hän voi nykyään käyttää hihatonta paitaa kotonaan tuntematta jatkuvaa häpeää ulkomuodostaan. Mutta mikä on ollut painonpudotusmatkassa haastavinta?

– Haastavin osuus on ollut tehtävässä pysyminen silloin, kun emme näe muutosta vaa'assa. 

Ethan kertoo, että erään kerran meni kolme kuukautta, ettei hän laihtunut tippaakaan, ja sen jälkeen yhtäkkiä viikossa putosikin 3,5 kiloa.

– Oletamme, usein virheellisesti, että painonpudotus korreloi suoraan vaa'an lukemien kanssa. Mutta se ei ole aina totta, mies muistuttaa.

Vaatteet saattavat löystyä, vaikka vaa''alla luku ei muutukaan.

Palkitsevinta muodonmuutoksessa on ollut muiden ihmisten inspiroiminen ja motivoiminen. Someaktiivinen Ethan saa kasoittain palautetta, joihin pyrkii vastaamaan parhaansa mukaan.

Ja vaikka koronaeristäytyminen toi mukanaan muutaman ylimääräisen kilon, on niitäkin jo ehditty pudottaa pois.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja