Kuusikymppinen nainen hyökkäsi yllättäen siskonsa kimppuun: Löi ja kuristi lattialla maannutta siskoaan – uhrilla oli pitkään pelkotiloja tapahtuneen jälkeen

2:10
Saija vastaa työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen

Rovaniemen hovioikeus lievensi 57-vuotiaan naisen tuomion törkeästä pahoinpitelystä perusmuotoiseksi pahoinpitelyksi. Lapin käräjäoikeus tuomitsi naisen viime kesäkuussa vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä.

Hovioikeus tuomitsi naisen maanantaina kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä.

Nykyään 57-vuotias nainen pahoinpiteli siskonsa tämän asunnossa Kemijärvellä heinäkuussa 2016. 

Hyökkäsi yllättäen siskonsa kimppuun

Nainen hyökkäsi tuolilla istumassa olleen siskonsa kimppuun yllättäen ja kuristi tätä kaulalta. Sisko kaatui ja löi päänsä lattiaan.

Tämän jälkeen nainen tuli siskonsa päälle hajareisin ja löi tätä molemmilla nyrkeillä päähän, rintakehään ja selkään useita kertoja.

Lisäksi hän kuristi lattialla maannutta siskoaan kahdella kädellä voimakkaasti, repi tätä hiuksista ja yritti tukehduttaa hänet laittamalla kätensä naisen suun ja nenän eteen. Nainen myös potki lattialla maannutta puolustuskyvytöntä siskoaan ja uhkasi tappaa hänet.

Pahoinpitelyn seurauksena uhrilta murtui nenä ja hänelle tuli mustelmia kasvoille, kaulaan, selkään, käsivarsiin ja jalkoihin. Lisäksi naiselle tuli verenvuotoa vasempaan silmään, kuhmu silmäkulmaan ja takaraivoon sekä turvotusta alahuuleen.

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut sisko oli tapahtuneen vuoksi kauhuissaan ja hän tunsi tukehtuvansa kuristamisen seurauksena. Sisko järkyttyi teon vuoksi.

Tapahtuneen jälkeen sisko oli pitkään kipeänä ja hänellä oli unettomuutta ja pelkotiloja.

Joutuu maksamaan siskolleen kärsimyskorvauksia

Nainen valitti Lapin käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, koska hänen mukaansa kyse ei ollut törkeästä pahoinpitelystä.

Hovioikeuden mukaan kyse oli pahoinpitelyn ja törkeän pahoinpitelyn rajatapauksesta ja teko sinänsä oli raaka ja julma. Hovioikeus katsoi kuitenkin, että nainen syyllistyi asiassa pahoinpitelyyn.

Nainen määrättiin maksamaan siskolleen korvauksia kivusta ja särystä 1000 euroa, henkisestä kärsimyksestä 900 euroa ja rikkoutuneesta hammasproteesista 1500 euroa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja