Mainos

Kuusamossa kokeillaan virtuaalivirastoa

Kuusamon kihlakunnan verkkopalvelut ovat olleet tarjolla Internetissä runsaan vuoden ajan. Kokeilu päättyi vuodenvaihteessa, mutta hyvän vastaanoton vuoksi sitä on tarkoitus jatkaa tämän vuoden loppuun ainakin joiltakin osin.

Kihlakunnan Internet-sivuilta löytyy tietoa käräjäoikeuden päätöksistä sekä poliisin ja ulosoton ajankohtaisista asoista. Lisäksi mukana ovat Oulun maistraatin etäpalvelut. Tietoa saa vaikkapa kuusamolaispoliisin lähialueista, heijastinkampanjasta tai ajokorttiasioista. Internetin kautta voi tilata lomakkeita tai jättää ilmoituksen polkupyörävarkaudesta.

Oulun lääninhallituksen tietohallintapäällikön Tuomo Riekin mukaan vastaavanlaista kokeilua ei ole muualla Suomessa toteutettu. Ensimmäisen puolen vuoden aikana palveluja kävikin katsomassa 7700 käyttäjää. Samana ajankohtana luettiin kaikkiaan 70 000 sivua.
-Verkkopalvelujen rakentamiseen oli sisäisiä tarpeita. Kihlakunnan virastot ovat uusi virastotyyppi, joten halusimme parantaa tiedottamista kokoamalla kaikkien tiedotteet yhteen paikkaan, Riekki selvittää.

Parhaimman vastaanoton saivat pakkohuutokaupat. Myös viime käräjäuutiset tuntuivat kiinnostaneen verkkosivujen selailijoita. Sen sijaan lomakkeiden tilaus asiointipalveluista ei houkuttanut, eikä intoa herättänyt myöskään rötösvihjeiden jättömahdollisuus.
-Vaikka paljastukset pystyi antamaan nimettömänä, niitä ei tullut ollenkaan. Kaikki tietävät, että vihjeen jättäjä pystytään useimmiten kuitenkin jäljittämään, Riekki pohtii.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.