Mainos

Kuusamossa avataan viimeinen rajanylityspaikka

Kansainväliselle liikenteelle raja avataan huomenna.

Tänään kansainväliselle liikenteelle avattavasta Kuusamo-Suoperän rajanylityspaikasta toivotaan piristysruisketta alueen matkailulle sekä Suomen että Venäjän puolella.

Kuusamon matkailuyrittäjät toivovat rajalla otettavan käyttöön takavuosien Viipuri-kortin tapaiset päiväviisumit.

Rukapalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jouko Kämäräisen mukaan joustavat viisumikäytännöt ovat tarpeen.

- Esimerkiksi jos ei etukäteen ole ajatellut matkustavansa tälle puolelle, niin silloin viisumin saisi ostaa vaikka rajaltakin, Kämäräinen selventää.

Kuusamo-Suoperän rajanylityspaikan kansainvälistämistä on puuhattu jo liki parivuosikymmentä. Tämä on viimeinen rajanylityspaikka, jonka kansainvälistämisestä Suomi ja Venäjä ovat sopineet.

Nyt puitteet muutokselle on saatu valmiiksi Venäjän puolen uuden raja-aseman valmistuttua..

- Suomen puolella on ollut tilat valmiina ja henkilöstö valmiina jo pidemmän aikaa mutta kaikki on ollut kiinni siitä, että Venäjällä on saatu olosuhteet kuntoon ja nyt myös henkilöstöä sen verran, että kansainvälistyminen on mahdollista, kertoo Kuusamon rajavartioalueen aluepäällikkö Jukka Ikäläinen.

Uuden aseman kautta avautuu pohjoisesta suora tie Vienan Karjalan kyliin ja siitä eteenpäin muun muassa Vienanmerelle. Nyt halutaan matkustusmuodollisuudet mahdollisimman yksinkertaisiksi.

Parin vuoden kuluessa rajanylitysten täällä odotetaan nousevan yli 50 000 vuodessa. Matkailijoiden intoa saattaa vielä hillitä osin kehno tieverkko, mutta senkin odotetaan tai ainakin toivotaan parantuvan lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.