Kuuluisa Mervi-hirvi on saamassa kavereita – kaksi vasaa jäi orvoksi kolarissa

Maailmallakin mainetta niittänyt Mervi-hirvi on saamassa seuraa lähiaikoina.

Raippaluodossa Nordic Wildlife Care -villieläinhoitolassa asustaa varsin seurankipeä hirvi. Merviksi nimetty hirvi elää hoitolan omistajan Markku Harjun kanssa. Nyt jo isoksi kasvaneesta hirvestä on uutisoitu paljon Suomessa ja sen elämästä on uutisoitu myös kansainvälisessä mediassa.

Mervi tuli Villieläinhoitolaan pienenä viikon ikäisenä karvapallona.

– Nuoripari löysi pienen vasan keväällä metsälenkillään Seinäjoella. Vasa lähti seuraamaan pariskuntaa. He ottivat avuttoman pikku-hirven mukaansa ja toivat sen tänne hoitolaan, kertoi Harju vuosi sitten MTV Uutisten haastattelussa.

Aluksi Harju haki sille ternimaitoa, sen jälkeen lypsytuore täysmaito riitti kasvattamaan Mervistä reippaan kokoisen neitosen. 

Hellyttävä hirvenvasa edelleen hyvissä käsissä 1:56

Nyt Harju kertoo, että Mervi on saamassa kaveriksi kaksi pientä orpovasaa.

– Oravaisissa on hirvikolarissa jäänyt orvoksi kaksi vasaa, jotka ovat tulossa tänne. Pääsin jo parin metrin päähän, mutta en onnistunut vielä saamaan niitä mukaani. Seuraavalla kerralla se onnistuu, kun otan mukaani vähän lisää varusteita, kertoo Harju.

Mervi-hirveä sen enempää kuin sen tulevia kavereitakaan ei voi vapauttaa takaisin luontoon.

– Ihmisiin tottuneina ne menevät paikkoihin, joihin niiden ei pitäisi mennä ja ne ammuttaisiin häirikköhirvinä, kertoo Harju.

Mervillä on oma puolentoista hehtaarin aitaus, jonka sisällä on myös lampi.

Sen sijaan muut eläimet lähtevät takaisin luontoon elämään omaa elämäänsä, kunhan ovat kunnossa. 

Lue myös:

    Uusimmat