Mainos

Kuukausien katoaminen selvisi – uskallettua Kiina-kirjallisuutta myynyt hongkongilainen palasi kotiin

1:35

Kolme kuukautta sitten mystisesti kadonnut hongkongilainen kirjakauppias on palannut kotiinsa.

Lee Bo’n ja neljän muun kirjakauppiaan katoaminen vuodenvaihteen tienoilla aiheutti laajaa kansainvälistä huolta ja synnytti Hongkongissa mielenosoituksia.

Kirjakauppiaat ovat julkaisseet ja myyneet Kiinan kommunistista puoluetta kritisoivia kiinankielisiä teoksia, jotka ovat olleet suosittuja erityisesti mannerkiinalaisten keskuudessa. Katoamisia epäiltiin kidnappauksiksi.

Poliisi on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Lee olisi palannut Hongkongiin eilen. Tiedotteessa Lee kertoi olleensa manner-Kiinassa vapaaehtoisesti ja vapaana auttaen viranomaisia, kun nämä tutkivat erästä hänen kollegaansa. Hän kertoi menneensä Kiinan puolelle ”omin avuin”.

Tänä aamuna Lee kertoi kotitaloaan piirittäneelle medialle voivansa kulkea Hongkongin ja manner-Kiinan väliä ”milloin vain”.

– Ennen en uskaltanut mennä, sillä olin kuullut, että joillekin toisille kirjakauppiaille oli tapahtunut jotakin. Tällä kertaa menin ratkaisemaan kaikki ongelmat, eikä minulla ole enää huolia, Lee sanoi.

Lee kertoi myös menevänsä vaimonsa kanssa lähiaikoina mantereelle katsomaan nähtävyyksiä ja osallistuakseen perinteiseen hautojen lakaisuun.  

– Haluan unohtaa entiset ja aloittaa elämässäni uuden luvun, Lee sanoi.

The Guardianin mukaan samoihin aikoihin Leen kanssa kadonneista kollegoista kolme on manner-Kiinassa vapaina takuita vastaan ja yksi on pidätettynä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.