Mainos

Kuuden lapsen yksinhuoltajaisä Janne ilahdutti lapsiaan nostalgisella napakelkalla: "On naurunremakkaa riittänyt" – katso video railakkaasta menosta!

1:40

Kuuden lapsen isä Janne Ikonen rakensi lastensa iloksi nostalgisen napakelkan, joka valmistui juuri isänpäiväviikonlopuksi. Napakelkasta, joka myös esimerkiksi hullunkelkkana ja hiijenhoijakkana tunnetaan, on ollut jo paljon iloa. 

Ikonen kertoo, että oli jo parisen viikkoa suunnitellut napakelkan tekoa.

Ikosen perheessä asuu perheen isän lisäksi 19-, 18-, 17- ja 13-vuotiaat nuoret sekä 7-vuotiaat ja 5-vuotiaat lapset. Ikonen kertoo, että lasten kanssa on keksittävä tekemistä.

Ikonen on kuuden lapsen yksinhuoltaja, sillä lasten äiti menehtyi traagisesti kolme vuotta sitten aivoverenvuotoon vain 36-vuotiaana.

Napakelkka rakentui läheisten avustuksella

Ikonen sai tällä viikolla napakelkan valmiiksi, sillä hän sai kaveriltaan luvan kaataa pitkän riukupuun metsästään. Sopiva puu kaadettiinkin, minkä jälkeen Ikonen kuori riu'un vuolupuukolla tarkoitukseen sopivaksi.

– Kaivoin tolpalle paikan jo pari viikkoa sitten. Jäädytin kuopan ja tolpan vedellä ja lumella keskelle pihaa. Toissapäivänä hain tuttavan metsästä kahdeksan metriä pitkän riu'un.

– Eilen sitten toisiksi vanhimman pojan kanssa rakennettiin kelkka toiseen päähän. Siitä kelkka lähti pyörimään, Ikonen summaa.

Ikonen kiinnitti lisäksi napakelkan kelkkaan turvavyön, joka estää lasten putoamisen vauhdissa. Turvallisuutta on napakelkkojen kanssa ajateltava, varsinkin sen suhteen, ettei kukaan lapsista juokse liikkuvan kelkan eteen.

Isänpäivän huipentumana koko perheen ruokailu 

Nyt kelkka on valmis ja ahkerassa käytössä. Vaikeinta napakelkan kanssa on melkeinpä se, että vaihdinanatajalla menee pää pyörälle. Kelkan kanssa tulee huomaamatta ulkoiltua perheen kesken.

– Ulkona ollaan muutenkin aika paljon. Kiertelemme täällä Lieksassa näitä ulkoilupaikkoja. Kesäisin uidaan Pielisen rannalla. Täällä Lieksassa on hyvät puitteet harrastaa kaikkea, Ikonen kuvaa.

Ikonen sanoo, että tänä isänpäivänä hän ei ole saanut isänpäiväkakkua, sen sijaan isä menee lastensa kanssa Lieksan keskustaan syömään.

– Sain jo pari viikkoa sitten ennakkolahjan kaikilta lapsilta, kun he olivat ostaneet minulle puhelimen. Pienimmät tekivät isänpäiväkortin ja avaimenperiä. Ekaluokkalainenkin oli tehnyt isänpäiväkortin, Ikonen iloitsee.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja